Koliko košta članstvo u Trumpovom klubu?

Press Association/PIXSELL
Luksuzno odmaralište Mar-a-lago postaje sve popularnije među najbogatijim Amerikancima
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump posjetio je luksuzno odmaralište Mar-a-Lago na Floridi svakog vikenda otkako je pobijedio na izborima. Kako piše britanski Independent, razgovarao je o brojnim stvarima, ponekad i od nacionalne sigurnosti između rundi golfa. Američki mediji pišu da je Trump proveo oko 240 sati na Floridi što predstavlja više od 20% njegovog vremena.

Trumpova putovanja vikendom koštaju oko tri milijuna dolara po odlasku, a godišnje članarine u Mar-a-Lagu skočile su sa 100.000 na 200.000 dolara zato što bogati Amerikanci žele biti u blizini predsjednika dok on raspravlja o velikim državnim problemima. 

Independent je pokušao kontaktirati Mar-a-Lago kako bi ih pitali koliko ljudi je htjelo otvoriti članstvo kod njih otkako je Trump ušao u Bijelu kuću i usporediti te brojke s prijašnjim godinama.

"To je neprimjereno pitanje, a informacija je privatna", rekla je administrativna asistentica Gloria Myers. Kad su pokušali izvući informacije, ona im je rekla da nema vremena za takva pitanja i poklopila slušalicu.

Parlamentarci iz Demokratske stranke tražili su da Trump objavi imena svih posjetitelja Bijele kuće i Mar-a-Lagu, u skladu s politikom Baracka Obame kada je objavljeno gotov šest milijuna posjetitelja Bijeloj kući tijekom njegovog mandata.

Posjeti Express