Macronov pas usred TV prijenosa zapišao kamin

YouTube
"Prvi pas" sadašnjeg francuskog predsjednika još je mila majka u odnosu na dva prethodnika
Vidi originalni članak

Ministrica za ekologiju Brune Poirson upravo je nešto detaljno obrazlagala predsjedniku Emmanuelu Macronu, kad se državni tajnik Julien Denormandie prvi osvrnuo na zvuk koji su zabilježili i mikrofoni TV postaje TF1.

Stali su se cerekati. "A pas čini se da čini nešto prilično izuzetno", kazao je Macron, pocrvenio u licu što je njegov labrador Nemo pred kamerama zapišao stilski kamin u njegovom predsjedničkom uredu.

Jako lijepo se čulo kako Nemo pušta da žubori njegov slap, a vidjela se i prepoznatljiva pseća poza obilježavanja svog teritorija. "A ja sam se baš pitala što je to...", hvatajući zrak od smijeha kazala je mlada ministrica.

Državni tajnik je inače najniža pozicija u Vladi Francuske, pa će biti zanimljivo vidjeti koliko će dugo tamo ostati Denormandie koji je Macrona upitao: "Čini li on to često?", a u licu još crveniji Macron kao iz topa je odgovorio: "Ne!"

 

"Prouzročili ste kod mog psa sasvim neuobičajeno ponašanje", kazao je Macron i ispričao se troje kolega iz vlade. "Prvi pas Francuske" ili bolje rečeno "prvi ljubimac Francuske" u obitelji Macrona i njegove supruge Brigitte završio je tako što su ga iz centra za spašavanje životinja kupili za 250 eura. Nemo je do sada pokazivao da je pseto izrazito osjetljivo i vično manirama u skladu s poslom Macrona, posebno pri dočekivanju šefova diplomacije. Čak niti ne pjeva uz svečanu glazbu orkestra.

 

 

Nemo nije prvi pas s ovakvom titulom u uredu najvišeg državnika Francuske, a i njegovo zapišavanje kamina apsolutno nije ni izbliza najgori incident. 2014. francuski istraživački novinarski portal Mediapart provalio je Nicolasa Sarkozyja da je njegov pas obožavao zubima obrađivati namještaj u uredu u kojem je on tada bi predsjednik.

Riječ je o Elizejskoj palači, rezidenciji još iz 18. stoljeća, pa su vrlo razumno zvučale procjene da će popravak štete na namještaju takvog zdanja stajati stotine tisuća eura. A tu je i slučaj s frustracijom minijaturnog bijelog maltezera Jacquesa Chiraca koji je bio tako frustriran što je 2007. morao iseliti iz ureda u Elizejskoj palači s prekrasnim vrtovima da je stao napadati i gristi svog čovjeka.

Posjeti Express