Top News
1968 prikaza

Macronov pas usred TV prijenosa zapišao kamin

Emmanuel Macron, pas mu zapišava kamin
YouTube
"Prvi pas" sadašnjeg francuskog predsjednika još je mila majka u odnosu na dva prethodnika

Ministrica za ekologiju Brune Poirson upravo je nešto detaljno obrazlagala predsjedniku Emmanuelu Macronu, kad se državni tajnik Julien Denormandie prvi osvrnuo na zvuk koji su zabilježili i mikrofoni TV postaje TF1.

Stali su se cerekati. "A pas čini se da čini nešto prilično izuzetno", kazao je Macron, pocrvenio u licu što je njegov labrador Nemo pred kamerama zapišao stilski kamin u njegovom predsjedničkom uredu.

Jako lijepo se čulo kako Nemo pušta da žubori njegov slap, a vidjela se i prepoznatljiva pseća poza obilježavanja svog teritorija. "A ja sam se baš pitala što je to...", hvatajući zrak od smijeha kazala je mlada ministrica.

Državni tajnik je inače najniža pozicija u Vladi Francuske, pa će biti zanimljivo vidjeti koliko će dugo tamo ostati Denormandie koji je Macrona upitao: "Čini li on to često?", a u licu još crveniji Macron kao iz topa je odgovorio: "Ne!"

 

"Prouzročili ste kod mog psa sasvim neuobičajeno ponašanje", kazao je Macron i ispričao se troje kolega iz vlade. "Prvi pas Francuske" ili bolje rečeno "prvi ljubimac Francuske" u obitelji Macrona i njegove supruge Brigitte završio je tako što su ga iz centra za spašavanje životinja kupili za 250 eura. Nemo je do sada pokazivao da je pseto izrazito osjetljivo i vično manirama u skladu s poslom Macrona, posebno pri dočekivanju šefova diplomacije. Čak niti ne pjeva uz svečanu glazbu orkestra.

 

 

Nemo nije prvi pas s ovakvom titulom u uredu najvišeg državnika Francuske, a i njegovo zapišavanje kamina apsolutno nije ni izbliza najgori incident. 2014. francuski istraživački novinarski portal Mediapart provalio je Nicolasa Sarkozyja da je njegov pas obožavao zubima obrađivati namještaj u uredu u kojem je on tada bi predsjednik.

Riječ je o Elizejskoj palači, rezidenciji još iz 18. stoljeća, pa su vrlo razumno zvučale procjene da će popravak štete na namještaju takvog zdanja stajati stotine tisuća eura. A tu je i slučaj s frustracijom minijaturnog bijelog maltezera Jacquesa Chiraca koji je bio tako frustriran što je 2007. morao iseliti iz ureda u Elizejskoj palači s prekrasnim vrtovima da je stao napadati i gristi svog čovjeka.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.