Milijarder imao jezivu šifru za silovanje u trgovini: 'Sad je 16 sati, vrijeme je za kolač i čaj'

REUTERS/PROFIMEDIA
Izvor je za britanske medije rekao kako bi milijarder lutao po dućanu tražeći atraktivnu mladu žensku osobu s kojom bi imao seks. Nakon što bi pronašao svoju sljedeću metu, prisilio bi je na liječničke preglede...
Vidi originalni članak

Pokojni šef Harrodsa Mohamed Al Fayed, kojeg je više od 20 žena optužilo za silovanje, navodno je imao seks svaki dan u 16 sati sa zaposlenicama Harrodsa ili prostitutkama. Svojim poslijepodnevnim susretima dao je tajno kodno ime, kako nitko ne bi shvatio što smjera. Svakog poslijepodneva u 16 sati, egipatski milijarder bi napustio svoj ured i uputio se u susjednu sobu jer je, kako je govorio osoblju, došlo vrijeme za "poslijepodnevni čaj i kolač". Stvarnost je bila mnogo mračnija: Umjesto čaja i kolača, Al Fayed se u to vrijeme seksualno iživljavao.

Izvor je za britanske medije rekao kako bi milijarder 'lutao po dućanu' tražeći 'atraktivnu mladu žensku osobu' s kojom bi imao seks. Nakon što bi pronašao svoju sljedeću metu, 'prisilio' bi je na liječničke preglede, uključujući intimne preglede kod korporativnog liječnika opće prakse, jer je bio 'opsjednut higijenom'. Bivši zaposlenici tvrdili su da su liječnički pregledi reklamirani kao 'benefit tvrtke' pri zapošljavanju.

Jedna je zaposlenica rekla da je bila tinejdžerica kad ju je silovao, dodavši da su svi zaposlenici Harrod'sa bili njegove "igračke".

 -Mohamed Al Fayed bio je čudovište, seksualni predator bez ikakvog moralnog kompasa. Svi smo bili tako uplašeni. gradio je atmosferu straha - rekla je.

 Napadao je zaposlenice u Londonu, Parizu, St Tropezu i Abu Dhabiju. Sadašnji vlasnici Harrodsa, kojeg je al Fayed prodao 2010., rekli su da su "krajnje zgroženi optužbama o zlostavljanju koje je počinio Mohamed Al Fayed".

Podsjetimo,  Al Fayeda je pet bivših zaposlenica luksuzne trgovine optužilo za silovanje. Fayed, koji je preminuo u kolovozu prošle godine, već se za života suočavao s optužbama za seksualno zlostavljanje, no nove optužbe, prema BBC-u, dosežu neviđene razmjere i vrlo su ozbiljne.

Al Fayed je bio egipatski mogul koji je bio i vlasnik nogometnog kluba Fulham, a njegov sin Dodi bio je u vezi s princezom Dijanom. Nakon što su Diana i Dodi poginuli u Parizu, Dodijev otac tvrdio je da  nije riječ o nesreći nego o ubojstvu, iza kojeg stoji princ Phillip koji je naredio tajnoj službi MI6 likvidaciju Diane i Dodija kako par se ne bi vjenčao i na kraju imao dijete muslimana. 

Posjeti Express