Noć prije presude: Ratni zločinci gostili se odojkom

REUTERS/Ranko Cukovic/File Photo
Samo dan prije izricanja presude su Ratko Mladić i Radovan Karadžić obilježili veliki pravoslavni praznik
Vidi originalni članak

Dan uoči izricanja presude, Ratko Mladić je u Haagu s Radovanom Karadžićem slavio blagdan Arhanđela Mihovila (Aranđelovdan) i to uz pečenog odojka, doznaje tabloid Alo.

Ratni zločinac je gotovo cijeli dan proveo u društvu prvog predsjednika Republike Srpske, a kako doznaje Alo, sve je organizirao svećenik Vojislav Voja Bilbija koji već dulje od desetljeća posjećuje srpske osuđenike u Haagu. 

Luka Karadžić, Radovanov brat, izjavio je: "Radovan je zadovoljan što su mu dopustili da na pravi način obilježi blagdan jer mu je to jako bitno. Ratko je želio doći i čestitati Radovanu, iako ga čeka izricanje presude. Bilo je još gostiju, ali Radovanu je bilo iznimno važno što je došao Ratko i što su zajedno dijelili slavski kolač".

Dok su Mladić i Karadžić zajedno slavili, njihovi bivši suradnici bili su veoma skeptični kad je riječ o presudi.

"Ništa dobro ne očekujem od Haaškog suda. Njima je važno samo da im Mladić danas bude živ, da ga mogu osuditi, a poslije će ga pustiti da brzo umre. Njima nije do odugovlačenje u žalbenom postupku i žele izbjeći osporavanje presude", rekao je Vojislav Šešelj.

"Bit će to presuda kao i sve druge kada su u pitanju Srbi. Glavno suđenje Mladiću je po haaškoj konstrukciji zločinački pothvat, a ne po klasičnim dokazima krivičnog suđenja", rekao je Nikola Šainović, osuđen na 22 godine zatvora zbog zločina počinjenih na Kosovu.

Posjeti Express