Top News
6463 prikaza

Noć prije presude: Ratni zločinci gostili se odojkom

Ratko Mladić
REUTERS/Ranko Cukovic/File Photo
Samo dan prije izricanja presude su Ratko Mladić i Radovan Karadžić obilježili veliki pravoslavni praznik

Dan uoči izricanja presude, Ratko Mladić je u Haagu s Radovanom Karadžićem slavio blagdan Arhanđela Mihovila (Aranđelovdan) i to uz pečenog odojka, doznaje tabloid Alo.

Ratni zločinac je gotovo cijeli dan proveo u društvu prvog predsjednika Republike Srpske, a kako doznaje Alo, sve je organizirao svećenik Vojislav Voja Bilbija koji već dulje od desetljeća posjećuje srpske osuđenike u Haagu. 

Luka Karadžić, Radovanov brat, izjavio je: "Radovan je zadovoljan što su mu dopustili da na pravi način obilježi blagdan jer mu je to jako bitno. Ratko je želio doći i čestitati Radovanu, iako ga čeka izricanje presude. Bilo je još gostiju, ali Radovanu je bilo iznimno važno što je došao Ratko i što su zajedno dijelili slavski kolač".

Dok su Mladić i Karadžić zajedno slavili, njihovi bivši suradnici bili su veoma skeptični kad je riječ o presudi.

"Ništa dobro ne očekujem od Haaškog suda. Njima je važno samo da im Mladić danas bude živ, da ga mogu osuditi, a poslije će ga pustiti da brzo umre. Njima nije do odugovlačenje u žalbenom postupku i žele izbjeći osporavanje presude", rekao je Vojislav Šešelj.

"Bit će to presuda kao i sve druge kada su u pitanju Srbi. Glavno suđenje Mladiću je po haaškoj konstrukciji zločinački pothvat, a ne po klasičnim dokazima krivičnog suđenja", rekao je Nikola Šainović, osuđen na 22 godine zatvora zbog zločina počinjenih na Kosovu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.