Ni tisuće ralica nisu uspjele počistiti snijeg u Moskvi

YouTube screenshot
'Mećava stoljeća' je u potpunosti blokirala normalni život u glavnom gradu Rusije, pa Moskovljani na posao idu na skijama
Vidi originalni članak

Iako su naviknuli na oštre zime s mnogo snijega, ovakvu sniježnu mećavu ne pamte ni najstariji Moskovljani. Nekoliko tisuća ralica i razna mehanizacija danonoćno čisti snijeg s ulica, no problem su i stotine polomljenih stabala koja su pukla pod težinom snijega i leda, javlja Russia Beyond

Gradske vlasti kažu da se ovakva zima ne pamti u glavnom ruskom gradu ni u posljednjih 100 godina

Zbog prometnog kolapsa zimska služba i nadležni komunalci zamolili su građane da ne idu automobilima na posao kako se ne bi stvarali čepovi, pa su mnogi poslušali njihov savjet, no nisu daleko dospjeli. Osim onih koji su stali na skije ili krenuli snowboardima.

Otkazani su deseci vlakova i stotine autobusnih linija, a oni koji su imali sreću dočekati prijevoz, nerijetko su morali izlaziti iz vozila i gurati ga iz snježnih nanosa. 

Pravi kolaps vlada i u međunarodnoj zračnoj luci Šeremetjevo jer su otkazani i deseci letova, pa su mnogi putnici satima ostali zarobljeni na aerodromu. 

       NASTAVAK NA IDUĆOJ STRANICI...

- Kada stvarno moraš otputovati... a snijeg pada i pada, i ti sjediš i čekaš svoj let već 9 sati i 9 sati slušaš jedno te isto: let kasni, let je otkazan, preuzmite svoje kupone... i ne možeš ništa učiniti, osim probati ostati pribran i vjerovati da će jednom ipak sve to završiti...", objavila je na Instagramu korisnica @serenkook.

Posjeti Express