Ovako HDZ i HNS dijele fotelje s mini partnerima

Jurica Galoić/PIXSELL
Brutlano su se namučili za sastavljanje saborske većine, sada slijedi plaćanje usluge - imena i prezimena
Vidi originalni članak

U zadnjih mjesec i pol dana HDZ i HNS su krenuli vraćati dugove i manjim partnerima koji su im pomogli očuvati većinu svojim zaslužnim kadrovima. Pokazuju to imenovanje državnih tajnika. Na druga po važnosti mjesta u ministarstvima guraju ljude koji baš nemaju iskustva u tom sektoru. 24sata objavljuje popist funkcija koje su te dvije stranke podijelile svojim minijaturnim partnerima u saborskoj većini.

Tako je pravnik Mile Horvat (SDSS) postao državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Horvat je dugogodišnji saborski zastupnik i jedan od čelnika stranke, a biografija mu ne pokazuje da se bavio tom složenom problematikom.

HDZ-ovu Majdu Burić koja je ostala bez mjesta u Saboru su brzinski smjestili u ministarstvo rada iako je profesorica književnosti i nije se bavila radom i mirovinama.

Josip Salapić (HDSSB) i Juro Martinović (Promijenimo Hrvatsku) su postali državni tajnici u Ministarstvu pravosuđa. Iako su pravnici, teško da su visoke funkcije dobili zahvaljujući svom osnovnom poslu. Vraćen je kadrovski dug za podršku u Saboru.

Pazi što pričaš! HDZ ih miče, jer znaju sve o kriminalu na HRT-u

Đurđa Adlešič je postala ravnateljica Centra za razminiranje. Niti tu bivšu političarku nije Vlada našla slučajno zbog par kolumni koje je napisala o razminiranju, nego se navodno za nju založio Milan Bandić.

HNS je pogurao svog Ivu Milatića u Ministarstvo zaštite okoliša iako ima repove iz prošlog mandata. Postoji još imena koja su zadužili nove partnere i koja sada idu na pomoćnička mjesta, a kadroviranje još nije niti približno gotovo.

još praznih mjesta u ministarstvima, a raspisani su i natječaji za direktore javnih tvrtki koje su prava zlatna koka. I dalje se čini da je stranačka iskaznica važnija od stručnosti za imenovanja na visoke funkcije u ministarstvima, a vjerojatno će tako biti i za imenovanja u tvrtkama. Isto su radile i prethodne Vlade i nije to nikakva iznimka. Kao što nije iznimka niti kršenje obećanja o depolitizaciji javne uprave i državnih tvrtki. Oni koji su duboko razočarani takvim ponašanjem politike, sve manje pišu bijesne komentare. Jednostavno odlaze.

Posjeti Express