Smrt u školi - najgori pokolji koje su počinili učenici

Reuters
Volimo govoriti da je Amerika zaluđena oružjem, ali i Europa je imala svoje brutalne ubojcie u školama
Vidi originalni članak

Sedamnaest osoba, djece i odraslih, ubijeno je na Valentinovo u srednjoj školi na jugoistoku Floride gdje je 19-godišnjak pucao iz poluautomatske puške sijući paniku među učenicima, nakon čega se predao policiji.

Pucnjava, jedna od najgorih u Sjedinjenim Državama u zadnjih 25 godina i osamnaesta u školi ove godine, dogodila se u srijedu malo prije kraja nastave u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas u Parklandu.

Osumnjičenik, identificiran kao Nikolaus Cruz (19), bivši učenik koji je izbačen iz škole iz disciplinskih razloga, predao se policiji nedugo poslije u mjestu blizu Coral Springsa, rekao je šerif okruga Browarda, Scott Israel, prenosi Hina.

Terorizam Najkrvaviji napad u SAD-u: 59 mrtvih u Las Vegasu

Eric Harris i Dylan Klebold, ušli su 20. travnja 1999. godine u svoju srednju školu u gradiću Littleton. Bili su naoružani do zuba i spremni za osvetu za sve što im se dogodilo u školi. Pomno planirani napad ostavio je 15 leševa, uključujući i obojicu napadača. Trebalo im je tek nešto više od pola sata da ubiju 12 učenika i jednog učitelja. 

Nakon pokolja u školi, Ameriku je zahvatila prava moralna panika i pokušavali su svaliti krivnju za manijakalni napad na brojne supkulture kao što su gotičari i zaljubljenici u video igre. 

Pogledajte galeriju.

Bio je travanj 2002. godine. Mjesto događaja je Erfurt na istoku Njemačke gdje je 19-godišnji Robert Seinhauser, nakon što je rekao da neće pisati test iz matematike, u gimnaziji ubio 12 učitelja, tajnicu, dvoje učitelja i policajca prije nego što je presudio sebi.

Travanj 2007. u SAD-u – sveučilište Virginia Tech postalo je mjesto najsmrtonosnije pucnjave u američkoj povijesti kada je muškarac ubio 32 ljudi i sebe. Pokolj na Virginia Techu nije dugo držao grozomornu titulu najgoreg masakra u SAD-u i sada je, nažalost, na trećem mjestu iza prošlogodišnjeg napada u Las Vegasu i napada na gay noćni klub Pulse u Orlandu iz ljeta 2016. godine.

Manijaci Krvava povijest masovnih ubojstava u Americi

U rujnu 2008. u Finskoj, učenik Smrt u školi - najgori pokolji koje su počinili učenici ubio je devetero drugih učenika i jednog člana osoblja u školi u mjestu na sjeverozapadu zemlje prije nego što je ubio sebe.

U ožujku 2009. u Njemačkoj 17-godišnjak odjeven u borbenu opremu ubio je devetero učenika i tri učitelja u školi u blizini Stuttgarta. Također je ubio i jednu osobu u jednoj klinici. Poslije ga je u unakrsnoj vatri ubila policija. Još dva prolaznika su ubijena i dva policajca teško ozlijeđena što je povećalo broj žrtava na 16.

Posjeti Express