Tim je ispao jedan običan žicar, da ne kažemo džiber

Boris Scitar/PIXSELL
Džiberske fore prodavao je po Dolcu i na kavama po Cvjetnom
Vidi originalni članak

Svi znamo kako je najavljivan dolazak Tihomira Oreškovića na mjesto premijera – uspješan menadžer, vrhunski stručnjak, poslovni čovjek svjetskog glasa, vrhunski profesionalac, jedan od najboljih biznismena Hrvata u svijetu...

O čovjeku su se ispisali panegirici kao da je u najmanju ruku došao Steve Jobs ili već netko u njegovom rangu. Ne samo da od tog vrhunskog čovjeka svjetskog glasa nije ostalo ništa, već je sada, ako ima onih koji to do sada nisu shvatili, jasno da nam je Tomislav Karamarko uvalio vrhunskog đibera (moguće da je vrhunski điber svjetskog glasa) koji otkako više nije premijer stalno nešto žica od ove nesretne države čijoj je tužnoj sudbini i  on sam kumovao.

Naime, Orešković prvo nije platio račun za hranu i piće koje je njegova obitelj pobrstila u vili Costabella, pa je potom platio, ali je, kako je izvijestila Nova TV, odlučio sam zbrojiti troškove jer mu se učinilo da su mu previše zaračunali.

Orešković kao da je George Costanza – sjećate ga se iz Seinfelda... Škrtog i sitničavog lika koji je stalno bio u strahu da je ostavio preveliku napojnicu, da mu je netko ostao dužan, da je nekome nešto platio, a nije trebao, da njegove djevojke stalno očekuju od njega da nešto plati.. E takav je ispao Tihomir Orešković, koji je svojim obračunom račun iz Costabelle sa oko sto tisuća kuna smanjio na oko 18 tisuća kuna. Ni manje ni više.

I kao da već nismo vidjeli te điberske fore, evo Tima s novim điberenjem – čovjek je tražio da mu se isplaćuje plaća još godinu dana po modelu 6+6, odnosno šest mjeseci će dobivati punu plaću, a šest mjeseci pola plaće.

Pa gdje su sve te kompanije koje su se tukle da dovedu Oreškovića pod svoj krov? Gdje su nestale kad je Orešković spao na to da tako uspješan i sposoban mora još godinu dana musti Hrvatsku? Pa što je slijedeće što ćemo otkriti o Tihomiru? Da je krao spajalice iz ureda? 

Da stvari budu jasne – Tim ima pravo na godišnju plaću, ali zar čovjeku s ušteđevinom od 14 milijuna kuna, stanom vrijednim 5,5 milijuna kuna koji lukavo glasi na njegovu suprugu, BMW-om i Lexusom, ručnim satom koji košta 50.000 kuna i koji je nakon šest mjeseci dobio nogu jer je nesposoban zaista nije neugodno to tražiti?

On može tvrditi da je stručnjak svjetskog glasa koji ima veze sa svjetskom elitom, iako čisto sumnjamo u te bajke koje je prodavao ekipi po Dolcu i na kavama po Cvjetnom, ali Tihomir Orešković nije ništa drugo nego balkanski momak koji je zalutao u Kanadu i sada se vratio kući.  

Posjeti Express