Zašto je važno kad Markićka gubi sudske parnice

Ivo Čagalj/PIXSELL
Istina se uvijek važe samo onda kad je prilično neugodna. Kad je ugodna i pitoma, nitko je i ne primjećuje
Vidi originalni članak

Politički katolici, koji, predvođeni Željkom Markić, nastoje redefinirati hrvatsko društvo, izgubili su ovaj tjedan još jedan sudski spor protiv jedne novinarke. Željka Markić tužila je Danku Derifaj zbog priče o zaradi na kontracepcijskim pilulama, izgubila i mora platiti sudske troškove i troškove braniteljice prvooptužene. Kad god Markić izgubi u sudskom okršaju s novinarima, to je dobar znak za hrvatsko društvo.

U ovoj priči ne može se ne primijetiti jedan očiti paradoks: politički kvazikatolici mračnih i tvrdih stavova neprestano proklinju tzv. komunističko zlo cenzure i diktature koje navodno uništava Hrvatsku, a propuštaju vidjeti da su jedini totalitaristi u Hrvatskoj danas upravo oni. Oni ne samo da ne trpe kritiku nego ne toleriraju i ne dopuštaju drugačije mišljenje jer istina je samo jedna - i to ona njihova. Svaki pokušaj kritičke analize onoga što je takvom sklopu neupitno, doživljava se kao napad i uvreda. Dok s jedne strane inzistiraju da svi paze na njihove tankoćutne osjećaje, nemoguće je ne primijetiti s koliko žestine, agresije i decibela nasrću na sve one koji ne dijele njihove stavove, ignorirajući pak pravo ostalih građana na drugačije mišljenje.

Protiv istine i činjenica bore se, između ostalog, tzv. lažnim vijestima i invazijom lažnih profila na društvenim mrežama koji su zaduženi za miniranje činjenica i promociju upitnih i opasnih sadržaja koje naivni hrvatski puk nekritički i bez velikog napora upija. Jer poznato je da se istina uvijek važe samo onda kad je prilično neugodna. Kad je ugodna i pitoma, nitko je i ne primjećuje.

Posjeti Express