Crijep za proizvodnju električne energije nova je ideja Elona Muska

Reuters/Pixsell
Predstavio je crijep s ugrađenim solarnim ćelijama koji bi trebao biti prihvatljiviji za ugradnju od običnih panela
Vidi originalni članak

Direktor Tesle Elon Musk predstavio je novi proizvod svoje kompanije poznate po električnim vozilima, crijep s ugrađenim solarnim panelima, piše BBC.

Crijep izrađen od stakla trebao bi izgledati atraktivnije od solarnih panela, tehnologije koja se dosad koristila na krovovima kuća.

"Baš je sladak"

Prezentacija je bila u Universal Studios u Los Angelesu, na kući u kojoj se snimala poznata serija "Kućanice".

Cilj je bio slijedeći: solarni crijep izgleda puno bolje od solarnih panela. Tusk je za tako pokriven krov rekao da je "baš sladak".

Prezentacija solarnog crijepa događa se u vrijeme kada Tesla planira preuzeti energetsku tvrtku Solar City kojoj je na čelu Muskov rođak.

Rekordna prodaja

Istovremeno je predstavljen i Powerwall 2, nova Teslina kućna baterija. Glavna funkcija joj je pohraniti višak energije iz solarnih panela i stajat će 5500 dolara, rekao je Musk.

Tesla Motors ostvario je u trećem tromjesečju čistu dobit od 21,9 milijuna dolara, što je prva dobit tog proizvođača električnih automobila nakon više od tri godine gubitaka, a zahvaljuje se rekordnoj prodaji.

Akvizicija Solar Cityja vrijedna 2.6 milijardi dolara ponovno će tvrtku gurnuti u "crveno", ali Musk tvrdi da to ima smisla jer će dvije odvojene kompanije "malo usporiti stvari".

Dioničari Tesle će o akviziciji glasati 17. studenoga.

Posjeti Express