Znanost
2909 prikaza

Crijep za proizvodnju električne energije nova je ideja Elona Muska

Elon Musk
Reuters/Pixsell
Predstavio je crijep s ugrađenim solarnim ćelijama koji bi trebao biti prihvatljiviji za ugradnju od običnih panela

Direktor Tesle Elon Musk predstavio je novi proizvod svoje kompanije poznate po električnim vozilima, crijep s ugrađenim solarnim panelima, piše BBC.

Crijep izrađen od stakla trebao bi izgledati atraktivnije od solarnih panela, tehnologije koja se dosad koristila na krovovima kuća.

"Baš je sladak"

Prezentacija je bila u Universal Studios u Los Angelesu, na kući u kojoj se snimala poznata serija "Kućanice".

Cilj je bio slijedeći: solarni crijep izgleda puno bolje od solarnih panela. Tusk je za tako pokriven krov rekao da je "baš sladak".

Prezentacija solarnog crijepa događa se u vrijeme kada Tesla planira preuzeti energetsku tvrtku Solar City kojoj je na čelu Muskov rođak.

Rekordna prodaja

Istovremeno je predstavljen i Powerwall 2, nova Teslina kućna baterija. Glavna funkcija joj je pohraniti višak energije iz solarnih panela i stajat će 5500 dolara, rekao je Musk.

Tesla Motors ostvario je u trećem tromjesečju čistu dobit od 21,9 milijuna dolara, što je prva dobit tog proizvođača električnih automobila nakon više od tri godine gubitaka, a zahvaljuje se rekordnoj prodaji.

Akvizicija Solar Cityja vrijedna 2.6 milijardi dolara ponovno će tvrtku gurnuti u "crveno", ali Musk tvrdi da to ima smisla jer će dvije odvojene kompanije "malo usporiti stvari".

Dioničari Tesle će o akviziciji glasati 17. studenoga.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.