Kakav ološ: 9 najgorih roditelja u TV serijama

HBO
Donna Tonrey, doktorica za obiteljsku terapiju, za američki je Vulture napravila listu od devet najgorih roditelja u hit serijama koje možemo vidjeti na malim ekranima
Vidi originalni članak

Glavni likovi u nekoliko najboljih serija koje trenutno možemo pratiti na televiziji su često lude i zločeste majke, te loši očevi koji zanemaruju, zlostavljaju i manipuliraju svojom djecom. Dok su neki od njih uistinu loši roditelji koji u život svoje djece unose nepopravljivi kaos, drugi i nisu toliko zlonamjerni.

Donna Tonrey, doktorica za obiteljsku terapiju, za američki je Vulture napravila listu od devet najgorih roditelja u hit serijama koje možemo vidjeti na malim ekranima. Za neke je bilo i više nego jasno da će završiti na ovoj listi, a ima i par iznenađenja.

Mad Men: Betty Draper

Cijeli život je svojoj kćeri Sally pokušavala dokazati da je ona ta koja vodi glavnu riječ, a tek kad joj je dijagnosticiran karcinom odlučila je s njom 'sklopiti primirje'. Za majke koje se ne brinu o svojoj djeci vrlo često govore da se brinu samo za sebe, iako se one ponekad ne brinu čak ni za sebe.

Homeland: Carrie Mathison

Carrie je svojoj sestri povjerila na čuvanje svoju kći, čime je pokazala da priznaje da neće biti dobar roditelj i radije će je ostaviti nekom drugom da se o njoj brine, ali kad se vratila malu je skoro udavila u kadi. 

Veep: Selina Meyer

Selina Meyer je uspjela napraviti više grešaka sa svojom kćerkom nego sa svojom političkom karijerom. Meyerova je tipičan primjer narcisoidne majke koja u nijednom trenutku ne misli na svoju kći.

The Americans: Philip i Elizabeth Jennnings

Bračni par sovjetskih špijuna koji su zbog svog posla više puta u opasnost doveli svoju djecu. Svojoj 14-godišnjoj kćeri Paige su u najgorem trenutku otkrili tko su i nakon što su joj otkrili tajnu ne znaju kako se s njom ponašati.

Igra prijestolja: Cersei Lannister

Cersei iz sezone u sezonu manipulira sa svojom djecom, a to pokušava napraviti i sa zaručnicom svoga sina. Osim što time pokazuje da je loš roditelj, takav način uplitanja u život djece je također i izdaja.

The Slap: Rosie Weschler

Majka koja doji dijete koje ima pet godina se ne zove briga o djetetu, već briga o majci. Nešto se ozbiljno događa s majkom koja toliko dugo ne može svom djetetu dati neovisnost koja je primjerena za tu dob.

Empire: Lucious Lyon

Doslovno se odrekao sina jer je homoseksualac, ali njegov kompleks nadilazi roditeljstvo, jer je to napravio radi društva, jer što bi drugi mogli misliti o njemu, uspješnom glazbenom producentu kada bi znali da mu je sin gay.

Bates Motel: Norma Bates

Narcisoidna majka na koju se odnosi jednaka dijagnoza kao i za Rosie Weschler. Sinu je najbolja prijateljica majka, samo što inače najbolji prijatelji neće dozvoliti da njihovi prijatelji postanu serijske ubojice.

Scandal: Rowan Pope

Tretira svoju kći Oliviju kao da mu je neprijatelj. Ne možete biti sigurni voli li ju ili ne. 

Posjeti Express