Nevjerojatno što ovaj poduzetnik prodaje Kinezima za 500 kuna

Aethaer
Engleski poduzetnik kaže da ovo nije lak posao te da zahtjeva puno pažnje i planiranja
Vidi originalni članak

Engleski poduzetnik zarađuje tisuće eura mjesečno prodajući zrak. Doslovno. 

Leo De Watts dobio je ideju za ovaj poslovni potez zbog loše kvalitete zraka u Kini. Odlučio je poduzeti nešto. Kupio je gomilu staklenki i počeo 'loviti' zrak, pakirati ga i prodavati u Kini. Staklenka svježeg engleskog zraka stoji oko 500 kuna, a De Watts tvrdi da je prodao oko 180 staklenki. 

De Wattsu pomaže i njegova obitelj koja zrak lovi pomoću posebno dizajniranih 'mrežica'. Kažu kako posebno paze da u staklenki ne bi završila trava ili kukac kako bi njihov premium proizvod 'održao određene standarde'.

Domišljati poduzetnik objašnjava i kako ovo nije lak posao jer se ponekad ustaju u zoru kako bi otišli na obalu i ondje "ulovili miris šume i mora". 

Staklenke pakiraju i šalju u Kinu, a kada se ona otvori, 'doživljaj' traje samo nekoliko sekundi. No, to ne sprječava Kineze da za njega izdvoje oko 500 kuna. 

De Watts opisuje engleski zrak kao 'Louis Vuitton ili Gucci' svježeg zraka, a naziv tvrke, Aethaer, dolazi od grčke riječi za svjež zrak.

Zaključio je kako je ovo luksuzan proizvod te da svi koji tvrde da je njegov cilj prevariti ljude i zaraditi moraju imati na umu da "se staklenke pune na livadama i plažama, a ne u garažama". 

Posjeti Express