Party kraljeva bitcoina: "Evo vam koke, nemojte nas fotkati"

Screenshot Youtube
Svoje bogatstvo su zgrnuli, a sada na neobuzdanim partyjima sanjare o revoluciji ekonomskog sustava
Vidi originalni članak

MDMA, kokain, potoci šampanjca i gole žene na partyju godine u New Yorku. No nije riječ o nekom crveni tepih događanju, dodjeli nagrada ili Met Gala balu, već okupljanju onih koji su u proteklom desetljeću "natukli" bogatstvo u kriptovalutama.

Na ekskluzivnom događanju pridružila im se i novinarka Business Insidera. Sve se događalo u burlesknom klubu The Box na Manhattanu, a zaštitar je plesačici odjevenoj u zlato rekao kako je to "ona bitcoin ekipa koja danas partija".

Blockchain bogataši su, piše Business Insider, zapravo bili na krstarenju i "svratili" su ovdje kako bi posjetili konferenciju o kriptovalutama "Consensus". Nakon neviđenog luksuza na krstarenju gdje su se dijelili Aston Martini i svjetleće narukvice,party se nastavio u the Boxu.

Teški luksuz Najskuplje ulice: Ovdje stan ne mogu kupiti ni najbogatiji

Fotografiranje je u klubu strogo zabranjeno, a podije zauzimaju polugole plesačice koje kada ne simuliraju scene seksa glume da jedu izmet jedna s druge. Neke su odjevene kao Madonna krajem osamdesetih, a kraj njih lelujaju muškarci s medvjeđim glavama na tijelu. Kokaina i droge ima na bacanje, kao i šljokica i šampanjca.

Novinarki jedna žena nudi kokain i kaže "nemojte o tome pisati", a kreatori kriptovaluta između buljenja u golotinju i drogiranja objašnjavaju moć i snagu decentralizirane tehnologije i način na koji će to transformirati ne samo internet i ekonomiju već cjelokupno društvo.

"Mnogi se od nas nisu niti nadali bogatstvu, ali što da sad radimo s tim silnim novcem", kaže jedan od gostiju. Svi dijele osjećaj sreće da su, napokon, nakon toliko poruga društva, dokazali da su u pravu. Sve medijsko praćenje kriptovaluta shvaćaju kao validaciju svog rada.

Nastupa reper imena YTCracker čije pjesme imaju naslove kao što su "Bitcoin Baron" i "Crypto Illuminati", a organizatori su inzistirali da nastupa baš on.

"Blockchain će promijeniti cijeli svijet, ovo je samo početak", kaže jedan od sudionika podižući čašu šampanjca.

Posjeti Express