Style
53331 prikaza

Najskuplje ulice: Ovdje stan ne mogu kupiti ni najbogatiji

Hong Kong
Thinkstock
Potražnja za nekretninama u ovim ulicama veća je od ponude

U najekskluzivnijim ulicama na svijetu jednu je stvar vrlo teško kupiti, a to su nekretnine. Na tim se lokacijama mjesecima, pa i godinama ne proda nijedan apartmana, penthouse, kuća ili stan. Razlog nije manjak novca, već u tome, koliko god to na prvu nelogično zvučalo, da je veća potražnja nego ponuda.

"U najskupljim ulicama na svijetu nekretnine se vrlo rijetko prodaju. Neke od tih nekretnina na tržište dođu jednom u generaciji i nikad više", rekla je za Business Insider Yolande Barnes, stručnjakinja za nekretnine, a ovo je deset najskupljih ulica na svijetu, gdje stan teško mogu kupiti čak i najbogatiji. 

Ardmore Park, Singapore

Prosječna cijena kvadratnog metra je 24.000 dolara 

Jedan od kupaca koji je ovdje uspio kupiti penthouse je suvlasnik Alibaba grupe. Svoju novu rezidenciju platio je 51 milijun dolara, čime je kvadrat platio 40.000 dolara.

Moločnij Pereulok, Moskva

Prosječna cijena kvadratnog metra 30.500 dolara

Većina zgrada u ovoj četvrti sagrađene su poslije 2000. godine. Prošle godine je stan od 238 kvadratnih metara na ovoj lokaciji prodano za 9,5 milijuna dolara.

Avenue des Palmires, Les Parcs de Saint-Tropez, Francuska

Saint Tropez | Author: Thinkstock Thinkstock
Prosječna cijena kvadratnog metra je 39.000 dolara

U ovoj ulici praktički je nemoguće doći do nekretnine. Zadnja je bila u ponudi prije godinu dana, a kad dospiju na tržište kuće s pogledom na more dosežu cijenu i do 70.000 dolara po kvadratu. Jedna od zadnjih nekretnina koja se prodala u ovoj ulici imala je 800 kvadrata i velikim zemljištem, a cijena je bila 42 milijuna dolara. 

Quai d’Orléans, Pariz, Francuska

Ile Saint Louis | Author: Thinkstock Thinkstock
Prosječna cijena kvadratnog metra 41.000 dolara

Quai d’Orléans nekada je bio dom Brigitte Bardot, a danas je jedna od najskupljih ulica u Parizu. Quai d’Orléans adresa je sa iznimnim cijenama i jednim od najljepših pogleda na Pariz, kaže Hugues De La Morandière u Savillsu. Quai d’Orléans smješten je na južnoj strani otočića Île Saint-Louis koji se nalazi nasred Seine u središtu Pariza. Fasade zgrada u ovoj klasičnoj ulici su od povijesnog kamena, a pogled s njih puca direktno na katedralu Notre Dame

Tu je svega oko dvadeset zgrada koje potječu od 17. do 19. stoljeća. Prije nekoliko mjeseci trosobni apartman na petom katu s prekrasnim pogledom, prodan je za 36.000 dolara po kvadratu. 

Wolseley Road, Point Piper, Australija

Prosječna cijena kvadratnog metra je 44.000 dolara

Nakon nekoliko mirnih godina što se tiče prodaje, povjerenje u tržište se opet vratilo, pa tako i u najekskluzivniju australsku ulicu. Na ovom sydneyskom poluotoku kvadrati se prodaju po 44.000 dolara, a u posljednjih godinu dana stanovi u ovoj ulici su se prodavali po cijeni između 33 i 40 milijuna dolara.

Chemin du Sémaphore, Cap Ferrat, Francuska 

Prosječna cijena kvadratnog metra 67.000 dolara

Ekskluzivni poluotok Saint-Jean-Cap-Ferrat nekoć je bilo omiljeno mjesto belgijske kraljevske obitelji. Ovo je područje sada poznato po golemim i prekrasnim vilama u vlasništvu milijardera i tajkuna uključujući i suosnivača Microsofta Paula Allena i pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog

Chemin du Sémaphore je cesta koja vodi u središte skupog poluotoka. Prošloga kolovoza tamo je kuća od 650 kvadrata prodana za 37 milijuna dolara. 

Avenue Princesse Grace, Monako

Monte Carlo | Author: Thinkstock Thinkstock
Prosječna cijena kvadratnog metra 100.000 dolara

Prošla je godina za tržište nekretnina u Monaku bila rekordna, a Avenija Princeze Grace, prepoznatljiva po palmama koje okružuje luku ispred Monte Carla nije bila izuzetak. Tako je trosobni apartman od 200 kvadrata na broju pet u Aveniji princeze Grace prodan prošle godine za 16 milijuna eura, a parkiralište i terasa su bili uključeni u cijenu.

Prošle je godine preprodano ukupno 555 nekretnina u Monaku. 

Knightsbridge, London, Velika Britanija

Prosječna cijena kvadratnog metra 103.000 dolara

Knightsbridge je najelitnija londonska adresa. To je i ulica i kvart i podzemna željeznica, no kada govorimo o skupim nekretninama, onda mislimo samo na ulicu. Prošlog travnja  ovdje je penthouse od 1500 kvadrata prodan za oko 200 milijuna eura, što je najskuplja prodaja u posljednjih godinu i pol dana. 

Gornja Peta avenija, New York

Peta avenija | Author: Thinkstock Thinkstock
Prosječna cijena kvadratnog metra 108.000 dolara

Krajem 19. stoljeća Gornja Peta avenija je bila zaštitni znak njujorške aristokracije i društvene elite, a to se nije promijenilo ni do danas. Imidž Pete avenije kao ulice njujorških milijunaša još uvijek opstaje i ona je dom najluksuznijih zgrada Velike jabuke. Zapravo je teško naći skuplju ulicu od Pete avenije u kojoj gotovo nijedna nekretnina nema cijenu nižu od 70 milijuna dolara.

Ulica Peak, Hong Kong

Prosječna cijena kvadratnog metra 114.000 dolara

Ulica Peak smještena je na samom vrhu Victoria Peaka u Hong Kongu, najskupljoj ulici na svijetu. Ove veljače je nekretnina na broju 75 prodana za 600 milijuna eura što je najskuplje prodana nekretnina u povijesti Hong Konga. Bila je veličine 11.000 kvadrata.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 18:48 19.Kolovoz 2017.

    treba biti super bogat