Lexusova jahta za najbogatije pruža neviđeni luksuz

YouTube
Dizajn prati stil njihovih modela tradicionalno luksuznih automobila
Vidi originalni članak

Proizvođač luksuznih automobila Lexus nakon uspjeha na automobilskom tržištu, odlučio se uključiti i u proizvodnju luksuznih jahti. Njihov model Lexus LY 650 napravljen je u suradnji sa tvrtkom Marquis-Larson Boat Group, a plan im je zajedničkim snagama uključiti se na tržište izgradnje, prodaje i servisa luksuznih jahti. 

Zajedno su radili i na kreiranju 12 metarskog koncepta jahte Lexus Sport tijekom prošle godine, piše Business Insider. 

"Jahta prezentira viziju luksuznog životnog stila iz sna, te na takav način širi Lexusov potencijal mobilnosti i na ocean", naglasio je potpredsjednik Lexusa Shigeki Tomoyama

Ovaj posljednje jahta Lexusu će biti njihova četvrta 'perjanica' i tako ući u društvo njihovih do sad hvaljenih proizvoda: LS Sedana, LX SUV-a i LC kupea. 

Jahta dužine gotovo 19 metara i širine nešto manje od šest metara ima širok i istaknut luk na prednjoj strani te naglašenu zakrivljenu palubu. Pokreću ju dva 6 IPS 1200 dizel motora, svaki sa po 900 konja. Kapetanska kabina smještena je na vrhu plovila, a naglašeni i širok pramac jedna je od njezinih osobitosti. Unutrašnjost prati njihov već tradicionalni luksuzni stil sa poznatim kožnim sjedalima.

Proizvodnja bi trebala biti završena tijekom druge polovice 2019. godine, a iako cijena još nije poznata, vjerujemo kako zainteresiranih već ima. 

Posjeti Express