Style
5024 prikaza

Lexusova jahta za najbogatije pruža neviđeni luksuz

Luksuzna jahta Lexus LY 650
1/5
YouTube
Dizajn prati stil njihovih modela tradicionalno luksuznih automobila

Proizvođač luksuznih automobila Lexus nakon uspjeha na automobilskom tržištu, odlučio se uključiti i u proizvodnju luksuznih jahti. Njihov model Lexus LY 650 napravljen je u suradnji sa tvrtkom Marquis-Larson Boat Group, a plan im je zajedničkim snagama uključiti se na tržište izgradnje, prodaje i servisa luksuznih jahti. 

Zajedno su radili i na kreiranju 12 metarskog koncepta jahte Lexus Sport tijekom prošle godine, piše Business Insider. 

Luksuzna jahta Lexus LY 650 | Author: YouTube YouTube

"Jahta prezentira viziju luksuznog životnog stila iz sna, te na takav način širi Lexusov potencijal mobilnosti i na ocean", naglasio je potpredsjednik Lexusa Shigeki Tomoyama

Ovaj posljednje jahta Lexusu će biti njihova četvrta 'perjanica' i tako ući u društvo njihovih do sad hvaljenih proizvoda: LS Sedana, LX SUV-a i LC kupea. 

Jahta dužine gotovo 19 metara i širine nešto manje od šest metara ima širok i istaknut luk na prednjoj strani te naglašenu zakrivljenu palubu. Pokreću ju dva 6 IPS 1200 dizel motora, svaki sa po 900 konja. Kapetanska kabina smještena je na vrhu plovila, a naglašeni i širok pramac jedna je od njezinih osobitosti. Unutrašnjost prati njihov već tradicionalni luksuzni stil sa poznatim kožnim sjedalima.

Proizvodnja bi trebala biti završena tijekom druge polovice 2019. godine, a iako cijena još nije poznata, vjerujemo kako zainteresiranih već ima. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.