Dossier Klica: Htio je emigrirati u Srbiju

Express
Novi broj tjednika Express donosi u kojem pravcu ide istraga o ubojstvu Vinka Žuljevića Klice, zašto Zoran Milanović i Tonino Picula ne razgovaraju već dvije godine, zašto odlaze hrvatski liječnici, te sve o nevjerojatnim rezervama plina
Vidi originalni članak

Prije no što će stradati, Vjeko Sliško je na pitanje jesu li četiri atentata na njega bili baš slučaj, odgovorio: Pucali su i na Papu... Njegov prijatelj i nasljednik Vinko Žuljevic Klica nije imao smisao za britanski tip humora. Nikad se nije šalio. Otkrivamo kako je kanio emigrirati u Srbiju ali je ostao u Sesvetama i povezao se s moćnim desnim krilom HDZ-a. 

Stradao je u sačekuši kakvu Zagreb nikada nije vidio, ali su je svi unatoč toga kontrafaktički nazvali "klasičnom". Bila je to, naprotiv, konceptualna, izrazito avangardna sačekuša... U novom Expressu otkrivamo u kojem pravcu ide istraga. Zapanjit ćete se kad čujete tko su uobičajeni sumnjivci. 

Novi Express otkriva i sve detalje najrječitije šutnje na ljevici – Tonino Picula u potresnom intervjuu otkriva kako Zoran Milanović s njim već dvije godine ni riječ nije progovorio. 

Dobro, nije ni Picula s njim. Anamarjia Mlačak otkriva kako u Hrvatskoj postoje rezerve plina za stotinu godina. Hoće li vas iznenaditi i ako vam kažemo kako objavljujemo i rupe iz studije o koncesioniranju autocesta? 

Studija je, naime, zaboravila nevesti prihode od potkoncesija, nove dionice autocesta, a koncesionaru su priznali i troškove kamata za kredit kojim bi uzeo ceste u najam? U prijevodu na hrvatski: htjeli su još jedan nacionalni resurs rasprodati budzašto. Hrvoje Šalković ovoga puta "šaluje" Bornu Rajić - u tekstu o pitanju krivice za Bornu, iznosi zapanjujući odgovor: Ljudi moji, Bornu ste stvorili vi sami, nitko drugi... 

Osim Šaleta, tu su i Miro Lilić, Anela Kuburaš, Jasna Babić, Edo Popović, Tomislav Klauški i mnogi drugi znani i neznani junaci a tu je i najveći knjiški prilog u zemlji – Best Book. Kiosci u plamenu!

Samo uz Express potražite ekskluzivni kvarcni analogni sat visoke preciznosti iz Brenatt kolekcije  ukrašen Swarovski elementima.

Prepoznatljiv je po privlačnom i modernom dizajnu, te je opremljen provjerenom japanskom tehnologijom. 

Sat iz nove kolekcije Brenatt potražite samo uz Express. Express plus ručni sat samo za 79,90 kuna.

Posjeti Express