Foto Melania Trump: Ponosno stojim iza svog rada golog modela, ničeg se ne sramim

Profimedia
Trebali bismo poštovati svoja tijela i prihvatiti bezvremensku tradiciju korištenja umjetnosti kao moćnog sredstva samoizražavanja, kaže bivša prva dama SAD-a Melania Trump promovirajući svoje memoare.
Vidi originalni članak

Melania Trump osudila je medije zbog zanimanja za njezinu prošlu karijeru golog modela u najnovijem videu koji promovira njezine nove memoare Melania.

"Zašto ponosno stojim iza svog rada golog modela?" bivša prva dama i supruga republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa (54), pita se u videu objavljenom na X i Instagramu.

"Još hitnije pitanje je zašto su mediji odlučili pomno ispitati moje slavljenje ljudskog oblika u modnom foto snimanju?" Kružeći kroz neke primjere nagih figura s klasičnih slika i skulptura, uključujući djela Cezannea i Michelangela, ona nastavlja: „Zar više nismo u stanju cijeniti ljepotu ljudskog tijela?

“Kroz povijest, majstori umjetnici štovali su ljudski oblik, izazivajući duboke emocije i divljenje. "Trebali bismo poštovati svoja tijela i prihvatiti bezvremensku tradiciju korištenja umjetnosti kao moćnog sredstva samoizražavanja." 

Podrijetlom iz Novog Mesta u Sloveniji, Melania Knavs počela se baviti manekenstvom sa 16 godina u Parizu i Milanu.
Tamo je upoznala biznismena Paola Zampollija koji ju je 1996. godine prvi doveo u New York, a dvije godine kasnije upoznao s  budućim suprugom Donaldom Trumpom, piše Independent. 

Gola u privatnom avionu

Trump ju je potpisao za svoju agenciju Trump Model Management 1999. godine dok su bili u vezi, a 2000. godine pojavila se gola u britanskom GQ-u, pozirajući u privatnom zrakoplovu tajkuna luksuznih nekretnina.

Fotografije je snimio francuski fotograf Antoine Verglas, koji je za ABC News tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine rekao da je odbio ponude vrijedne "desetke tisuća dolara" za licenciranje svojih fotografija drugim časopisima.

Rekao je da je manekenka inzistirala da na slikama ne bude "pune golotinje" i prisjetio se: "Melania je bila vrlo suzdržana osoba. Definitivno nije bila netko koga biste viđali u noćnim klubovima ili često izlazili. Prilično prizemno, vrlo lijepo, vrlo toplo.”

Također tijekom te kampanje, The New York Post je otkrio raniju seriju golih fotografija za koje je Melania pozirala, a koje su objavljene u izdanju francuskog muškog časopisa Max iz siječnja 1996. godine, a koje je tabloid ponovno objavio pod naslovima “The Ogle Office” i “ Upravljajte Trumpom.” Jarl Ale Alexandre de Basseville, fotograf koji stoji iza tih fotografija, rekao je za The Post: "Mislim da je važno pokazati ljepotu i slobodu žene i jako sam ponosan na ove slike jer slave Melanijinu ljepotu. Melania je bila više nego odlična i fantastična kao osoba i bila je jako ljubazna prema meni", kazao je de Basseville svojedobno za Post, navodeći da Melania kao model nikada nije pokazala najmanji znak da bi joj bilo neugodno tijekom poziranja. 

Post citira i još jednu osobu koja je bila na tom snimanju, ali koja je očito inzistirala na tome da ostane anonimna. Dotična osoba osvrnula se na to koliko su na kraju fotografije ispale dobre. "Bio sam prilično iznenađen kad sam vidio fotografije, jer su ispale... žešće nego što sam mislio da će biti", kazao je. De Basseville je rekao i to da mu je za photo-session inspiracija bila renesansa, slavlje ženinog tijela, ženine slobode, te da je jako ponosan na to kako je sve skupa ispalo.

U to vrijeme, uoči Nove godine 1996., Melania Knauss tek je bila došla u New York, nakon manekenskog rada u Milanu i Parizu. Isprva je pozirala isključivo za razne reklame, pojavljivala se na reklamama za Camel, da bi nakon nekog vremena ušla u svijet mode i u New Yorku. Konačno, 1998. godine, na partyju povodom New York Fashion Weeka, u klubu Kit Kat, predstavili su je Donaldu Trumpu. Vjenčali su se u Palm Beachu 2005 godine. 

Sam Trump rekao je o ranijim radovima svoje supruge u to vrijeme: “Melania je bila jedan od najuspješnijih modela i snimila je mnogo fotografija, uključujući za naslovnice i velike časopise. “Ovo je slika snimljena za europski časopis prije nego što sam upoznao Melaniju. U Europi su ovakve slike vrlo moderne i uobičajene.”

Autorica Kate Bennett napisala je u svojoj biografiji Free, Melania iz 2019. godine da je Melania sama odbila vjerovati da je njezin suprug imao ikakvu ulogu u objavljivanju slika tabloidu i umjesto toga je posumnjala na republikanskog operativca Rogera Stonea.

Novi je video posljednji koji je Melania podijelila o svom nadolazećem tvrdom uvezu, koji je trenutno dostupan za prednarudžbu putem njezine web stranice, po maloprodajnoj cijeni od 40 dolara za standardni primjerak, 75 dolara za potpisani primjerak i 250 dolara za "Kolekcionarsko izdanje", koje dolazi potpisan s dodatnim fotografijama i "digitalnim kolekcionarskim predmetom".

Drugi traileri prikazuju njezin napad na FBI zbog njegove racije na Mar-a-Lago u kolovozu 2022. godine u potrazi za kutijama s povjerljivim dokumentima, prisjećajući se rođenja svog sina Barrona Trumpa, osuđujući navodne pokušaje da se "ušutka" njezinog supruga i nagovještavajući mogućnost zavjere u igri u prvom pokušaju atentata na Trumpa u Butleru, Pennsylvania.

Ona još nije komentirala najnoviji pokušaj ubojstva njezinog supruga na golf terenu u Floridi u nedjelju.

Posjeti Express