Glavu ubijene pronašao je njezin otac, a ubojičina sestra želi mu uzeti unučice

Profimedia
Suprug Kristine Joksimović, ubijene švicarske misice, Marc Rieben dijelove tijela izblendao je u mikseru. Glavu joj je bacio u vreću za smeće. Njihove obitelji bore se za skrbništvo nad njihove dvije kćeri.
Vidi originalni članak

Bivša finalistica Miss Švicarske Kristinu Joksimović (38) ubijena je 13. veljače ove godine davljenjem u Binningenu u blizini Basela, otkriveno je u detaljnom izvješću sa suda. Nakon što ju je njezin suprug Marc Rieben (41) (na fotografiji gore) ubio, raskomadao ju je i izrezao njezinu maternicu. Potom je njezino tijelo, sumnja se, samljeo u industrijskom blenderu.

Rieben se prošlog tjedna žalio da ga se pusti iz zatvora, a švicarski Savezni sud u Lausannei je to odbio. Istraga koja je u tijeku otkrila je da postoje "konkretne indikacije psihičke bolesti" u pozadini ovog slučaja. Istražitelji su kazali kako je nakon ubojstva Marc bio hladnokrvan te da pokazuje 'crte' sociopatije i sadizma. Kako im je otac u zatvoru, a majka mrtva o djevojčicama starim tri i četiri godine trenutačno brinu Kristinini roditelji i njezina sestra.

"Njezin otac je jak i donekle se drži, ali trenutno je na psihološkom liječenju. Njezina smrt ga razdire. Njezina majka totalno je uništena. Svaki dan ide kod psihijatra, ne može se nositi s tim, razumljivo", otkrio je za Daily Mail obiteljski prijatelj. Istaknuo je da nikada ne zna što bi uopće rekla njezinim roditeljima, nakon takve tragedije ne postoji ništa čime bi ih se moglo utješiti.

"Ne možete ih ničime utješiti, jer pravda za ovako nešto ne postoji, koliku god kaznu on dobio", zaključuje.

Kristinine kćeri bile su na liječenju dječjih psihologa koji su im na njezinom sprovodu objasnili da im 'mama spava', kaže obiteljski prijatelj.  Za MailOnline otkrio je i da je u tijeku borba oko skrbništva nad dvoje djece, za koje se pretpostavlja da će se brinuti Kristinini roditelji i njezina sestra.

Navodno se smatra da su Kristinini roditelji prestari da bi dugoročno skrbili o mladim djevojkama, a dovedeno je u pitanje i njihovo psihičko stanje. "Marcova sestra, koja sa svojom obitelji živi u njegovu rodnom gradu Bernu, sada je zatražila skrbništvo, kazala je za MailOnline žena.  Sestru navodno podupiru njen i Marcov otac milijunaš i njegovi kolege odvjetnici.

"Njezini roditelji pripadaju srednjoj klasi i ne mogu pobijediti skupe odvjetnike njegove obitelji", rekao je obiteljski prijatelj. 

Ubio ženu pa puncu ponudio piće

Obiteljska prijateljica ubijene misice otkrila je za Daily Mail traumatične detalje tog dana.

Njezin otac satima je boravio u kući, večerao je sa svoje dvije unuke u dobi od tri i četiri godine. I Marc je bio tamo, a glumio je da ne zna gdje mu je supruga. Zabrinutost je porasla u trenutku kada su ih kasnije nazvali iz vrtića da dođu po unuke, s obzirom da Kristina nije došla po njih. Kada je Marc došao po njih, ostavio ih je doma, ponovio da ne zna gdje je Kristina i ponudio njezinom ocu piće.

Satima se pretvarao kao da je sve uredu, razgovarao je s njezinim ocem i kuhao svima večeru prije nego li je uspavao djecu u krevet. Otac ubijene misice otišao je po majku te se vratio u kuću. 

"Marc je stalno inzistirao da ne zna gdje je Kristina i tvrdio je da bi ona ponekad samo otišla", otkrila je obiteljska prijateljica koja ih godinama poznaje. Njezina majka htjela je prijaviti nestanak policiji, ali nisu mogli jer nije prošlo više od jednog dana od nestanka. Marc je poklopio slušalicu", kazala je. Dok je Marc razgovarao sa svojom svekrvom, Kristinin otac tražio je tragove svoje kćeri u svakoj sobi u kući.

Spustio se u podrum, a u izoliranom bunkeru s debelim betonskim zidovima ugledao je veliku crnu vreću za smeće iz koje su virili plavi pramenovi kose. Potom je uslijedio šok.

" Kada je otvorio vreću, unutra je pronašao njezinu odsječenu glavu, istrčao je iz prostorije vrišteći i rekao prolazniku da pozove policiju, prije nego što se vratio u kuću kako bi se suočio sa svojim zetom, koji je bio zaprepašten jer je vjerojatno mislio da je nitko neće pronaći. Kada je policija stigla u kuću i odvela Marca s lisicama na rukama, on je njezinoj majci hladno rekao: ‘Pa, rekla si mi da ćeš doći samo nakratko‘. Nije pokazivao nikakvo kajanje. Koliko moraš biti poremećen da ne pokažeš niti jednu emociju",  opisala je stravičan slučaj. 

Na YouTubeu potražio kako raskomadati tijelo

Marc je na sudu mijenjao iskaze. Prvo je policiji kazao kako je ženu pronašao mrtvu u obiteljskoj kući i da je nije ubio. Onda se predomislio i rekao da ju je zadavio u samoobrani jer ga je iznenada napala nožem nakon “pozitivnog razgovora”. No pregledom njezina osakaćena tijela nesretne Kristine istražitelji su utvrdili da njegova priča o samoobrani nikako ne 'drži vodu'.

Nakon smrti, navodi britanski tabloid, odrubio joj je glavu i raskomadao tijelo iznad zdjelice ubodnom pilom, nožem i vrtnim škarama. Zglobove kukova, nadlaktica, podlaktica i desne potkoljenice je izbio iz ležišta i istrgnuo ih. Također je “pažljivo uklonio” Kristininu maternicu koja je bila jedini izrezani organ. Sud vjeruje da se radi o “namjernom sakaćenju ili ritualizaciji degradacije tijela”, što ukazuje da Thomas ima mentalni poremećaj. Dijelove tijela potom je stavio u blender, dok je druge pokušao otopiti u kemikalijama. Istraga je otkrila da je gledao YouTube videe dok joj je masakrirao tijelo. Medicinski vještaci u nalazu obdukcije pretpostavljaju da je sve navedeno činio kako bi uništio dokaze o zločinu.

Kristina je bila rođena u Binningenu. Jednom je pobijedila na izboru za Miss sjeverozapadne Švicarske i postala finalistica nacionalnog natjecanja 2008. godine. Iste godine osnovala je agenciju za treniranje i savjetovanje za ambiciozne modele.
Trenirala je kandidatkinje za Miss Švicarske da krenu njenim stopama.

 


 

Posjeti Express