Grunula auto-bomba usred Moskve! Putinov čovjek: 'Nisam ostao bez obje noge'

Profimedia
U poslijepodnevnim satima je u turskom Bodrumu uhićen ruski državljanin Jevgenij Srebjakov, on je prema svemu sudeći podmetnuo auto-bombu. Kremlj kaže da ispituje moguću ukrajinsku vezu
Vidi originalni članak

Muškarac je sjeo u Toyota Land Cruise u Ulici Sinjavinskaja, na sjeveru Moskve i okrenuo ključ. Uslijedila je strašna eksplozija, bomba podmetnuta prema svemu sudeći pod SUV visoko pozicioniranog Putinova vojnog zapovjednika Andreja Torgašova teško je ozlijedila suvozačicu, a muškarac kojem se zasad ne zna identitet je prema svemu sudeći preživio, ali ostao je bez obje noge, javlja ruski Kommersant. 

Pod automobil je bilo podmetnuto pola kilograma TNT-a, javlja nezavisni ruski portal Meduza. 

Čak su i državna agencija TASS, kao i Ria javile kako je Torgašov stradao u eksploziji, no čini se da nije tako. Torgašov je inače bivši visokopozicionirani pripadnik vojne obavještajne službe (GRU) i zamjenik načelnika vojne postrojbe Moskovske regije za Strateške raketne snage. Radi se o nuklearnom štitu koji je odgovoran za obranu Moskve i "udar odmazde". Neki ruski mediji objavili su kako je on teško ozlijeđen, no Kremlj je to demantirao. Ne navode doduše tko je muškarac koji je teško ozlijeđen. 

Supruga je za nezavisni medij Meduza potvrdila da Torgašov nije stradao u atentatu. Kremlj navodi da ispituje "ukrajinske veze" atentatora, a turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya u poslijepodnevnim satima je potvrdio da je u vezi s eksplozijom u Bodrumu uhićen ruski državljanin Jevgenij Srebjakov. Pobjegao je u Tursku odmah nakon eksplozije. 

Napad se dogodio nakon niza uhićenja u ruskom ministarstvu obrane i misteriozne smrti jednog od svjedoka pod istragom.
Vojna jedinica 33790, kojoj je Torgašov na čelu, nije ni na koji način povezana s Timurom Ivanovim. Ali osim Ivanova, general-pukovnik Vadim Šamarin, koji je bio odgovoran za smjer strateške obrane Glavnog stožera ruskih oružanih snaga, uhićen je u još jednom slučaju korupcije, javlja Kommersant.

 

Posjeti Express