Hulk Hogan i Kid Rock na Trump showu: 'Okončat ću grozan rat Ukrajine i Rusije!'

PIXSELL/REUTERS
U naletu duhovitosti dotakao se i sjevernokoreanskog diktatora Kim Jong-una: "Lijepo je slagati se s nekim tko ima puno nuklearnog oružja." Hvalio je Orbana, Putina i Xija, ponašao se Trump kao da želi biti dio ekipe
Vidi originalni članak

Bog je bio na mojoj strani. Živimo u svijetu čuda, rekao je Donald Trump o atentatu u Pennsylvaniji. Na desnom, ranjenom uhu gaza, na lijevom reveru američka zastavica. Prvi put nakon pokušaja ubojstva pojavio se za govornicom na konvenciji republikanaca u Milwaukeeju, koja traje već nekoliko dana.

Uvod je bio dosta bizaran, s dozom UFC-a i wrestlinga. Naime, izvršno direktor Ultimate Fighting Championshipa (UFC) Dana White bio je jedan od govornika, glazbenik Kid Rock pomogao je predstaviti Trumpa glazbenom izvedbom, a profesionalni hrvač Hulk Hogan, novopečeni Trumpov pristaša, doveo je publiku do usijanja kada je strgnuo svoju majicu na pozornici i otkrio majicu bez rukava Trump-Vance:

- Trumpmania je tu da ostane - rekao je najpoznatiji wrestler u povijesti. 

Sve skupa izgledalo je to u Trumpovu stilu, više show ili koncert nego politički skup. 

Sat i pol vremena nakon toga govorio je Trump.

- Okončat ću svaki sukob kojeg je ovaj vlast kreirala, uključujući užasan rat Rusije i Ukrajine, koji se nikad ne bi dogodio da sam ja bio predsjednik, i rat uzrokovan napadom na Izrael, koji se također ne bi dogodio da sam ja bio predsjednik - govorio je Trump uz ovacije. 

Zbog posjeta Zelenskome i Putinu hvalio je Viktora Orbana koji se trenutačno nalazi na godišnjem odmoru u Hrvatskoj. U naletu duhovitosti dotakao se i sjevernokoreanskog diktatora Kim Jong-una: 

- Lijepo je slagati se s nekim tko ima puno nuklearnog oružja.

Ponašao se, piše New York Times, kao da 'želi biti dio ekipe'.

Posjeti Express