Karamarko najavio: Vidimo se na izboru za šefa HDZ-a

Robert Anić (PIXSELL)
Kao mogući protukandidati šefu HDZ-a Andreju Plekoviću su Miro Kovač, Davor Ivo Stier, o čemu novi broj Expressa donosi detaljnu analizu
Vidi originalni članak

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u subotu na svom Facebooku "Vidimo se na unutarstranačkim izborima!" iz čega se da naslutiti kako se u proljeće na tim izborima planira ponovno kandidirati za predsjednika  stranke.

Karamarko, naime, u poduljoj objavi u kojoj se osvrće na 30. obljetnicu pada Berlinskoga zida, na samome kraju znakovito poručuje: "P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti 'antifašistički obrambeni zid'. Vidimo se na unutarstranačkim izborima!”.

Kao mogući protukandidati šefu HDZ-a Andreju Plekoviću, prema izjavama koje su do sada davali, u medijima se još navode i Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava, o čemu novi broj Expressa donosi detaljnu analizu.

Franjo Varga "Znao sam za svastiku na Poljudu, HDZ-ove ljubavnice..."

Ovo inače nije prvi put da se Karamarkovo ime pojavljuje u kontekstu Plenkovićeva nasljednika u stranci, što je on sam zapravo više puta do sada najavljivao u svojim objavama uglavnom na Facebooku, a i iz desnih struja stranke su dolazile takve informacije.

No, isto je činjenica da Karamarko nema podršku nikoga iz trenutnog vrha stranke, koji je gotovo potpuno odan sadašnjem predsjedniku. Jedan od njegovih savjetnika, Mario Kapulica je za Express prošli tjedan već komentirao nagađanja o Karamarkovoj kandidaturi.

"Po mojoj procjeni, njegova ambicija je nerealna. Bio je predsjednik HDZ-a, nije uspio. Ne znam na temelju kojih procjena se upušta u tu kandidaturu ni zašto to čini sad. Stranački izbori su tek iduće godine", rekao je Kapulica.

Unutarstranački izbori u HDZ-u trebaju se održati na proljeće 2020. godine. Ima vremena, ali baš i ne, naročito kada se uzme u obzir da najiskusniji HDZ-ovci, koji su bili dio svih dosadašnjih izbora za šefa stranke kažu da će to biti najveća borba do sada u HDZ-u.

Na izborima 2020. neće više biti delegata, što znači da se glasovi neće moći namještati te da ne bi trebalo biti šalabahtera.

Kandidati će se boriti za glas svakog člana i izbori bi zaista trebali iznjedriti kandidata kojeg članstvo, a ne neke struje unutar stranke, želi za šefa, koji će ih voditi sljedeće četiri godine.

Posjeti Express