'Krvava Nuša': "Bila je opsjednuta bivšim dečkom"

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Nakon što je Nikolu Tureka probola nožem u vrat, pobjegla je i ostavila ga da krvari
Vidi originalni članak

Nuša Bunić proglašena je krivom i dobila je 12 godina zatvora za ubojstvo bivšeg dečka Nikole Tureka. U tu kaznu uračunava se vrijeme od uhićenja 15. lipnja 2017. Produljuje joj se istražni zatvor koji može trajati do pravomoćnosti presude. 

Nakon što je u noći s 14. na 15. lipnja 2017. godine od 23 do 3.30 sati, na predjelu uz rijeku Dravu u Varaždinu Nuša Bunić nožem izbola 30-godišnjeg Nikolu Tureka, on je 17. lipnja u 0:55 preminuo od posljedica ozljeda u Općoj bolnici Varaždin.

Nuša je policajcima ispričala da je Nikolu ubola u samoobrani te da je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.

Ubojstvu Nikole prethodila je turbulentna veza s Nušom. Nikola je po nju na početku veze navodno često motociklom dolazio u školu, a ljeta su provodili zajedno na moru. Nuša je za to vrijeme bila ljubomorna i posesivna, što je opravdavala velikom zaljubljenošću. Nikola i Nuša prekinuli su više od godinu dana prije ubojstva. Ostali su u prijateljskim odnosima, ali prijatelji i poznanici navode da je djevojka u zadnjih mjeseci prije ubojstva opsjedala svog bivšeg dečka koji je u međuvremenu započeo vezu s novom djevojkom. 

On je unatoč tome i dalje pokušavao održavati prijateljske odnose s njom, a prijatelji pretpostavljaju da je bio zabrinut za nju jer je znao da njegova bivša djevojka ima velikih problema, pa i suicidalne misli. Školski kolege Nušu su opisali kao “tempiranu bombu”, problematičnu djevojku koja je imala problema još tijekom školovanja. U ranoj tinejdžerskoj dobi saznala je da je posvojeno dijete i da njezini roditelji, jedan od prvih ratnih zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave varaždinske RODA i njegova supruga, nisu njezini biološki roditelji.

Nova Nikolina djevojka rekla je tada da je Nikola kobne noći odlučio odazvati se Nušinu pozivu jer je strahovao za njezinu sigurnost. Navodno ga je nazvala i rekla da će se ubiti te se zato odlučio susresti s njom. Automobilom su se odvezli do livade uz rijeku Dravu, na predjelu zvanom Beli Kipi, gdje ga je Nuša potom ubola nožem u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju. 

Bunić je policajcima ispričala da je to učinila u samoobrani jer ju je Turek pokušao silovati. Zadavši Nikoli koban ubod, Nuša je pobjegla iz automobila, a on se uz teško krvarenje uspio odvesti dio puta prema bolnici. U Kumičićevoj je ulici izgubio svijest te ga je ondje pronašao prolaznik koji je pozvao hitnu pomoć i policiju. Iako su mu liječnici isprva uspjeli spasiti život, nešto manje od 48 sati kasnije doživio je težak moždani udar od kojeg je i preminuo.

Posjeti Express