Neka nova i neka stara lica uz predsjednika HDZ-a

Robert Anić (PIXSELL)
Doček izbornih rezultata u središnjici HDZ-a protekao je znatno smirenije nego prošle godine
Vidi originalni članak

Doček izbornih rezultata u središnjici HDZ-a bio je trenutak velikog slavlja. Međutim, značajne promjene osjetile su se po samom ulasku u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, HDZ-ovci su ove godine zabranili točenje alkohola, a nije bilo ni bogatog švedskog stola. "Sigurno da nismo željeli sav trud koji smo uložili u kampanju u kojoj se govori o jednom novom HDZ-u prosuti zbog alkohola", izjavio je u nedjelju navečer glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. 

O ozbiljnosti same organizacije govori i činjenica da zvijezda proslave s dočeka rezultata prošlih izbora je izbačena sa proslave. Reporteru 24sata rekao je da ni rezultate nije vidio zato što je putovao prema središnjici stranke.

U pomalo neugodnoj situaciji našla se i Dubravka Šuica koja je u jednom trenutku izgubila akreditaciju i osiguranje je nije htjelo pustiti unutra sve dok nije dobila novu akreditaciju.

Neke stvari ipak su ostale iste. Uz Tomislava Karamarka na dočeku izbornih rezultata prošle godine stajali su koalicijski partneri i Milijan Brkić. Ove godine, Brkić Plenkovića stoji uz Plenkovića. Darinko Kosor, kao vjerni partner, dočekivao je rezultate uz obojicu predsjednika HDZ-a. Možda i najveća promjena društva kojim se okružuju predsjednici HDZ-a je u Ivani Maletić. Dok prošle godine uz Karamarka nije stajala niti jedna žena, ove godine je za Maletić bilo rezervirano mjesto uz samu vrhušku stranke, kojoj i sama pripada.

Posjeti Express