Top News
214 prikaza

Neka nova i neka stara lica uz predsjednika HDZ-a

Andrej Plenković - doček rezultata
Robert Anić (PIXSELL)
Doček izbornih rezultata u središnjici HDZ-a protekao je znatno smirenije nego prošle godine

Doček izbornih rezultata u središnjici HDZ-a bio je trenutak velikog slavlja. Međutim, značajne promjene osjetile su se po samom ulasku u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, HDZ-ovci su ove godine zabranili točenje alkohola, a nije bilo ni bogatog švedskog stola. "Sigurno da nismo željeli sav trud koji smo uložili u kampanju u kojoj se govori o jednom novom HDZ-u prosuti zbog alkohola", izjavio je u nedjelju navečer glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. 

O ozbiljnosti same organizacije govori i činjenica da zvijezda proslave s dočeka rezultata prošlih izbora je izbačena sa proslave. Reporteru 24sata rekao je da ni rezultate nije vidio zato što je putovao prema središnjici stranke.

U pomalo neugodnoj situaciji našla se i Dubravka Šuica koja je u jednom trenutku izgubila akreditaciju i osiguranje je nije htjelo pustiti unutra sve dok nije dobila novu akreditaciju.

Tomislav Karamarko - doček rezultata | Author: Slavko Midžor (PIXSELL) Slavko Midžor (PIXSELL)

Neke stvari ipak su ostale iste. Uz Tomislava Karamarka na dočeku izbornih rezultata prošle godine stajali su koalicijski partneri i Milijan Brkić. Ove godine, Brkić Plenkovića stoji uz Plenkovića. Darinko Kosor, kao vjerni partner, dočekivao je rezultate uz obojicu predsjednika HDZ-a. Možda i najveća promjena društva kojim se okružuju predsjednici HDZ-a je u Ivani Maletić. Dok prošle godine uz Karamarka nije stajala niti jedna žena, ove godine je za Maletić bilo rezervirano mjesto uz samu vrhušku stranke, kojoj i sama pripada.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.