U Zagrebu uhitili Rusa koji je radio u kampanji Navaljnog, samo zbog natpisa na majici

Profimedia/Telegram kanal Vladislav Ariničev
Sve njegove stvari odnesene iz sobe u prihvatilištu Porin, gdje je bio smješten nakon što je prije godinu i pol iz Rusije pobjegao u Hrvatsku. Prema riječima prijatelja, pretpostavljaju kako je stvari odnijela SOA
Vidi originalni članak

Ruski aktivist, 30-godišnji Vladislav Ariničev koji se otvoreno usprotivio invaziji Vladimira Putina na Ukrajinu i volontirao u predsjedničkoj kampanji preminulog ruskog oporbenjaka Alekseja Navaljnog, uhićen je prošlog četvrtka u Zagrebu nakon što je na Markovu trgu prosvjedovao protiv postupaka hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), piše Telegram

Aktivist koji radi u Končaru završio je u Remetincu nakon što je prosvjedom izrazio svoje nezadovoljstvom postupanjem SOA-e, za koju tvrdi da bez dokaza pritvara i nezakonito deportira ruske državljane i izbjeglice čečenske nacionalnosti i islamske vjeroispovijesti.

Na njegovom Telegram kanalu je snimka na kojem ga se može vidjeti u zelenoj majici s natpisom “Fuck SOA”. Ispod te objave poručio je kako se upravo nalazi u policijskoj postaji jer ga, kako je naveo, žele kazniti zbog natpisa na majici, a zatim je objavio drugu fotografiju na kojoj se vidi da se nalazi u ćeliji.

Njegove stvari su, kažu prijatelji za Telegram, odnesene iz sobe u prihvatilištu Porin, gdje je bio smješten nakon što je prije godinu i pol iz Rusije pobjegao u Hrvatsku. Prema njihovim riječima, pretpostavljaju kako je stvari odnijela SOA.

 

Posjeti Express