Za svakog sportaša na Olimpijskim osigurali 37 kondoma

Agência Brasil Fotografias/ CC BY 2.0
Sportaše će u Južnoj Koreji dočekati 110.000 kondoma, gotovo 10.000 više nego što su ih dobili sportaši na zimskim igrama u Sochiju
Vidi originalni članak

Organizatore XXIII. Zimskih olimpijskih igara čini se očekuje vruća zima. Za samo nekoliko dana sportski centri Pjongjanga poželjet će dobrodošlicu 2.925 sportaša iz 90 država koji će se natjecati u 15 disciplina. 

Sportaše će dočekati i 110.000 kondoma, gotovo 10.000 više nego što su dobili sportaši na zimskim igrama u Sochiju, Rusija, piše CNN. Svaki će sportaš imati 37 kondoma na raspolaganju za dva tjedna boravka u sportskom i olimpijskom selu. Glasnogovornik južnokorejske tvrtke Convenience koja je zaslužna za ovu donaciju, naglasio je kako sportaše kondomima opskrbljuje u dobroj volji.

Hoće li ih sportaši koristiti i koliko, možda se nikad neće saznati, jer što se dogodi u olimpijskom selu ostaje u olimpijskom selu.

Odakle sad ljubav? Sj. Koreja ide na Olimpijske: 5 stvari koje trebate znati

Organizatori su se potrudili da se sportaši u olimpijskom selu osjećaj kao kod kuće pa su im uz dovoljan broj kondoma osigurali i opuštanje u fitness centrima, dobroj hrani, centrima za zabavu, a možda čak i u nekoj od malih kapelica. Naći će se vremena i za trošenje u nekoj od mnogobrojnih trgovina koje se također nalaze u olimpijskom selu.

Kondomi će biti podijeljeni medijima i posjetiteljima. 

Kondomi su se prvi put podijelili na Olimpijskim igrama 1988. godine, na ljetnoj olimpijadi koja se održala u Seulu u jeku širenja HIV-a. Na zimskim igrama u  Lillehammeru  podijeljeni su 1994. godine u sklopu kampanje širena svjesnosti o AIDS-u. 

Broj dijeljenih kondoma se povećavao, pa je tako na igrama u Sydneyu 2000. godine, podijeljeno njih 90.000. Rekord je srušen na posljednjim ljetnim olimpijskim igrama, održanima u Rio de Janeiru 2016. godine na kojima je za sportaše bilo podijeljeno pola milijuna kondoma.

Posjeti Express