Top News
1277 prikaza

Za svakog sportaša na Olimpijskim osigurali 37 kondoma

Otvorenje OI u Rio de Janeiru 2016.
Agência Brasil Fotografias/ CC BY 2.0
Sportaše će u Južnoj Koreji dočekati 110.000 kondoma, gotovo 10.000 više nego što su ih dobili sportaši na zimskim igrama u Sochiju

Organizatore XXIII. Zimskih olimpijskih igara čini se očekuje vruća zima. Za samo nekoliko dana sportski centri Pjongjanga poželjet će dobrodošlicu 2.925 sportaša iz 90 država koji će se natjecati u 15 disciplina. 

Sportaše će dočekati i 110.000 kondoma, gotovo 10.000 više nego što su dobili sportaši na zimskim igrama u Sochiju, Rusija, piše CNN. Svaki će sportaš imati 37 kondoma na raspolaganju za dva tjedna boravka u sportskom i olimpijskom selu. Glasnogovornik južnokorejske tvrtke Convenience koja je zaslužna za ovu donaciju, naglasio je kako sportaše kondomima opskrbljuje u dobroj volji.

Hoće li ih sportaši koristiti i koliko, možda se nikad neće saznati, jer što se dogodi u olimpijskom selu ostaje u olimpijskom selu.

Sportaši pod zastavom ujedinjene Koreje Odakle sad ljubav? Top News Sj. Koreja ide na Olimpijske: 5 stvari koje trebate znati

Organizatori su se potrudili da se sportaši u olimpijskom selu osjećaj kao kod kuće pa su im uz dovoljan broj kondoma osigurali i opuštanje u fitness centrima, dobroj hrani, centrima za zabavu, a možda čak i u nekoj od malih kapelica. Naći će se vremena i za trošenje u nekoj od mnogobrojnih trgovina koje se također nalaze u olimpijskom selu.

Kondomi će biti podijeljeni medijima i posjetiteljima. 

Kondomi su se prvi put podijelili na Olimpijskim igrama 1988. godine, na ljetnoj olimpijadi koja se održala u Seulu u jeku širenja HIV-a. Na zimskim igrama u  Lillehammeru  podijeljeni su 1994. godine u sklopu kampanje širena svjesnosti o AIDS-u. 

Broj dijeljenih kondoma se povećavao, pa je tako na igrama u Sydneyu 2000. godine, podijeljeno njih 90.000. Rekord je srušen na posljednjim ljetnim olimpijskim igrama, održanima u Rio de Janeiru 2016. godine na kojima je za sportaše bilo podijeljeno pola milijuna kondoma.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 12:18 11.Veljača 2018.

    meni je oduvijek bio zanimljiv grafit na zidu jednog srednjoškolskog igrališta - "drogom protiv sporta"