Zadnje Slobino pismo tri dana pred smrt: "Braćo, truju me!"

U.S. Air Force/Staff Sgt. Brian Schlumbohm
Slobodan Milošević pisao je Sergeju Lavrovu u kojem ga uvjerava da ne dobiva dobru liječničku skrb
Vidi originalni članak

Srpski Kurir objavio je zadnje pismo koje je Slobodan Milošević poslao pred smrt, a uputio ga je tadašnjem šefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu. Milošević je u pismu napisao kako ga u Haagu odbijaju adekvatno liječiti, te mu namjerno uništavaju zdravlje.

Kao dokaz je naveo analizu krvi od 12. siječnja 2006. godine, a rezultate je dobio 7. ožujka. U analizu je otkriveno "prisustvo izuzetno jakog lijeka koji se koristi u liječenju lepre i tuberkuloze", kojeg Milošević nije koristio.

"Oni koji mi ubacuju lijek za lepru sigurno me ne mogu liječiti. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ušutkaju također. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom OUN i da što prije budem u mogućnosti dobiti adekvatno liječenje u vašoj bolnici", napisao je Milošević samo tri dana prije nego je preminuo.

Kći bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim zadnjim danima u haškoj ćeliji broj E 04.

Posjeti Express