Top News
13608 prikaza

Zadnje Slobino pismo tri dana pred smrt: "Braćo, truju me!"

Potpisivanje Daytonskog sporazuma
U.S. Air Force/Staff Sgt. Brian Schlumbohm
Slobodan Milošević pisao je Sergeju Lavrovu u kojem ga uvjerava da ne dobiva dobru liječničku skrb

Srpski Kurir objavio je zadnje pismo koje je Slobodan Milošević poslao pred smrt, a uputio ga je tadašnjem šefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu. Milošević je u pismu napisao kako ga u Haagu odbijaju adekvatno liječiti, te mu namjerno uništavaju zdravlje.

Kao dokaz je naveo analizu krvi od 12. siječnja 2006. godine, a rezultate je dobio 7. ožujka. U analizu je otkriveno "prisustvo izuzetno jakog lijeka koji se koristi u liječenju lepre i tuberkuloze", kojeg Milošević nije koristio.

"Oni koji mi ubacuju lijek za lepru sigurno me ne mogu liječiti. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ušutkaju također. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom OUN i da što prije budem u mogućnosti dobiti adekvatno liječenje u vašoj bolnici", napisao je Milošević samo tri dana prije nego je preminuo.

Kći bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim zadnjim danima u haškoj ćeliji broj E 04.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Jugoivo 21:47 09.Ožujak 2017.

  18071966, OVDJE(!) Dabome da su ga trovali! Nisu mogli da mu stanu na kraj. Nisu dozvolili ni da ode u Moskvu da se liječi, mada je DUMA garantirala da će da se vrati. Pa to i "zidovi znaju", samo što ... prikaži još!o zidovi ne govore...a oni koji rezoniraju kao taj gore označen broj su "slijepi od (kod) očiju"! Šta bi rekao jednom Ramsey Clarcku, ministru Pravosudja u doba Kenedya, koji je stao u Miloševićevu odbranu?!

 • 18071966 10:23 09.Ožujak 2017.

  Ratnog zločinca Slobodana Miloševića su u Den Haggu "Bogu-Vragu za kurira" poslali čimbenici bliski MI6 i dobro je da je tomu tako. Britanci su tu majstori kad je tiha eliminacija neprijatelja u pitanju. Nisu ga trovali, Sloba - laže (!) ... prikaži još! Likvidirali su ga tako da su mu izazvali srčani udar koji nije preživio, obzirom da je bio sklon srčanim udarima i oboljenju srčanog mišića. :P

 • vlado123jdv 14:23 08.Ožujak 2017.

  slobo dobro da te đava odnio