5 vrsta povrća koje je bolje u rujnu nego bilo kojem drugom mjesecu

Damir Spehar (PIXSELL)
Mnogi jesen doživljavaju kao period koji označava kraj svježeg povrća, ali nije baš tako
Vidi originalni članak

Mnogi rujan smatraju kao početak kraja za dobro i svježe povrće, ali upravo je rujan za neke od njih najbolj mjesec u godini.

Nutricionistkinja Joan Casanova za Time je izdvojila pet vrsta povrća koje najbolji okus ima baš u rujnu.

Blitva: Uz to što je hranjivo i lijepo, ovo zeleno povrće 'tolerantno' je na toplo i hladno vrijeme, pa u rujnu na stolove stižu njegove sorte različitih ukusa.  

Repa: Korjenasto povrće koje se može pripremiti slično kao i krumpir, kao pire ili nasjeckano na komadiće. "Sazrijeva najbolje u hladnom jesenskom vremenu, karakterističnog je blagog i bogatog okusa nakon što se u vrtu spusti prvi mraz", kaže Casanova. 

Salata: Isto onako koliko brzo raste na suncu, tako brzo dozrijeva i u hladu, a dovoljan je mali komad zemlje da bi se zasadila. 

Rotkivica: Ovo povrće raste izuzetno brzo u jesen, kada noći postaju duže i hladnije, a rotkvica hrskavija i slađa, kaže Casanova. 

Poriluk: Sladak je, blag i nježan za probavni sustav. Od njega se ne nadimlje poput luka, a okus mu se krije u debelim, sočnim stabljikama.

Posjeti Express