5 vrsta povrća koje je bolje u rujnu nego bilo kojem drugom mjesecu
Mnogi rujan smatraju kao početak kraja za dobro i svježe povrće, ali upravo je rujan za neke od njih najbolj mjesec u godini.
Nutricionistkinja Joan Casanova za Time je izdvojila pet vrsta povrća koje najbolji okus ima baš u rujnu.
Blitva: Uz to što je hranjivo i lijepo, ovo zeleno povrće 'tolerantno' je na toplo i hladno vrijeme, pa u rujnu na stolove stižu njegove sorte različitih ukusa.
Repa: Korjenasto povrće koje se može pripremiti slično kao i krumpir, kao pire ili nasjeckano na komadiće. "Sazrijeva najbolje u hladnom jesenskom vremenu, karakterističnog je blagog i bogatog okusa nakon što se u vrtu spusti prvi mraz", kaže Casanova.
Salata: Isto onako koliko brzo raste na suncu, tako brzo dozrijeva i u hladu, a dovoljan je mali komad zemlje da bi se zasadila.
Rotkivica: Ovo povrće raste izuzetno brzo u jesen, kada noći postaju duže i hladnije, a rotkvica hrskavija i slađa, kaže Casanova.
Poriluk: Sladak je, blag i nježan za probavni sustav. Od njega se ne nadimlje poput luka, a okus mu se krije u debelim, sočnim stabljikama.