Bizarna Muskova svađa sa spasiocima dječaka iz špilje

REUTERS
Musk je poznat po svojim 'agresivni' objavama na Twitteru posebno kad se neki njegov prijedlog ne prihvati
Vidi originalni članak

I dok je ostatak svijeta slavio spašavanje 12 dječaka na Tajlandu nakon što su uspješno izvučeni iz špilje, Elon Musk i dalje je ljut što njegov plan spašavanja dječaka i njihovog trenera nije prihvaćen. Svoju je ljutnju odlučio podijeliti sa svijetom i javno na Twitteru nazvati jednog od spasioca pedofilom.

63-godišnji Britanac Vern Unsworth, koji je kako piše CNN, odigrao važnu ulogu u spašavanju cijelog tima, kritizirao je Muska i njegov pokušaj da se uključi u misiju. Tijekom spašavanja kojeg je pratio cijeli svijet, Musk je rekao kako njegove kompanije SpaceX i Boring Company mogu spasiti dječake. Predložio je da ih se spasi uz pomoć "zračnog, podvodnog tunela". Musk i njegovi inženjeri iz SpaceXa i Tesle izgradili su i testirali mini podmornicu koja je trebala poslužiti kao sredstvo izvlačenja dječaka, no ona nikad nije upotrebljena. 

Unsworth je u jednom intervju rekao kako je Muskov prijedlog bio samo "PR pokušaj" i kako "nema nikakve šanse da će funkcionirati". 

"Može svoju podmornicu staviti tamo gdje boli", poručio je Unsworth.

ZAHTJEVNO Korak po korak - kako su spašeni dječaci iz špilje

Musk mu je odmah odgovorio. Napisao je kako "nikada nije vidio ovog britanskog stručnjaka". No Musk je otišao i korak dalje i Unswortha optužio da je pedofil. Unsworth još nije odgovorio na ove optužbe a nikakvi dokazi koji potvrđuju Muskove riječi nisu poznati, piše Vox

47-godišnji Musk je natjecateljski nastrojen pojedinac koji smatra da je napad najbolja obrana i tako postupa kad god netko nešto kaže protiv njega. Na nedavno održanoj konferenciji gdje se govorilo o zaradi Tesle, Musk je ismijao analitičare. 

"Dosadna pitanja nisu cool, sljedeće", odgovorio je na pitanje jednog analitičara. Drugom je rekao kako mu je pitanje "toliko suho" i da ga "ubijaju". 

Njegov ispušni ventil je, kao i u slučaju američkog predsjednika Donalda Trumpa, Twitter gdje često svoje zajedljive, ljute i oštre komentare dijeli sa cijelim svijetom. 

U svibnju je napao medije koji su napisali niz ne baš dobrih izvještaja o Tesli, koji su uključivali i tekstove o kašnjenju u proizvodnji, nesrećama njihovih autonomnih vozila i niza pitanja oko prava radnika i njihovog iskorištavanja. Napao je medije zbog njihove "licemjernosti" i rekao kako će "napraviti stranicu na kojoj će javnost moći ocijeniti istinitost svakog članka" i ući u trag "kredibilnosti" novinara i onoga što pišu.

Istina ili ne? Šala Muska na Twitteru: 'Bankrotirao sam!'

Prije pedofilskih optužbi, Musk je većinu svog vikenda proveo baveći se izvještajima Federal Election Commission koji su pokazali kako je donirao republikanski PAC. Musk donira sredstva i demokratima a na Twitteru je napisao kako donira "prosječan godišnji iznos" i jednoj i drugoj stranci kako bi "održao dijalog". Rekao je kako do nedavno nije vidio čekove koji im odlaze. 

Samo tjedan dana prije objave o "pedofilu" Musk je u jednom intervju  za Bloomberg rekao kako je svjestan svojih navika na Twitteru i kako će ih popraviti. 

"Loše sam pretpostavio i pokušat ću biti bolji u ovome, u pomisli da ako me netko napada na Twitteru i da to znači da je sezona otvorena. I to je moja greška. To ću ispraviti", naglasio je. 

No čini se kako se tog obećanja baš i nije držao. 

Posjeti Express