Top News
1263 prikaza

Bizarna Muskova svađa sa spasiocima dječaka iz špilje

Elon Musk
REUTERS
Musk je poznat po svojim 'agresivni' objavama na Twitteru posebno kad se neki njegov prijedlog ne prihvati

I dok je ostatak svijeta slavio spašavanje 12 dječaka na Tajlandu nakon što su uspješno izvučeni iz špilje, Elon Musk i dalje je ljut što njegov plan spašavanja dječaka i njihovog trenera nije prihvaćen. Svoju je ljutnju odlučio podijeliti sa svijetom i javno na Twitteru nazvati jednog od spasioca pedofilom.

63-godišnji Britanac Vern Unsworth, koji je kako piše CNN, odigrao važnu ulogu u spašavanju cijelog tima, kritizirao je Muska i njegov pokušaj da se uključi u misiju. Tijekom spašavanja kojeg je pratio cijeli svijet, Musk je rekao kako njegove kompanije SpaceX i Boring Company mogu spasiti dječake. Predložio je da ih se spasi uz pomoć "zračnog, podvodnog tunela". Musk i njegovi inženjeri iz SpaceXa i Tesle izgradili su i testirali mini podmornicu koja je trebala poslužiti kao sredstvo izvlačenja dječaka, no ona nikad nije upotrebljena. 

Unsworth je u jednom intervju rekao kako je Muskov prijedlog bio samo "PR pokušaj" i kako "nema nikakve šanse da će funkcionirati". 

"Može svoju podmornicu staviti tamo gdje boli", poručio je Unsworth.

Tham Luang špilja ZAHTJEVNO Top News Korak po korak - kako su spašeni dječaci iz špilje

Musk mu je odmah odgovorio. Napisao je kako "nikada nije vidio ovog britanskog stručnjaka". No Musk je otišao i korak dalje i Unswortha optužio da je pedofil. Unsworth još nije odgovorio na ove optužbe a nikakvi dokazi koji potvrđuju Muskove riječi nisu poznati, piše Vox

47-godišnji Musk je natjecateljski nastrojen pojedinac koji smatra da je napad najbolja obrana i tako postupa kad god netko nešto kaže protiv njega. Na nedavno održanoj konferenciji gdje se govorilo o zaradi Tesle, Musk je ismijao analitičare. 

"Dosadna pitanja nisu cool, sljedeće", odgovorio je na pitanje jednog analitičara. Drugom je rekao kako mu je pitanje "toliko suho" i da ga "ubijaju". 

Njegov ispušni ventil je, kao i u slučaju američkog predsjednika Donalda Trumpa, Twitter gdje često svoje zajedljive, ljute i oštre komentare dijeli sa cijelim svijetom. 

U svibnju je napao medije koji su napisali niz ne baš dobrih izvještaja o Tesli, koji su uključivali i tekstove o kašnjenju u proizvodnji, nesrećama njihovih autonomnih vozila i niza pitanja oko prava radnika i njihovog iskorištavanja. Napao je medije zbog njihove "licemjernosti" i rekao kako će "napraviti stranicu na kojoj će javnost moći ocijeniti istinitost svakog članka" i ući u trag "kredibilnosti" novinara i onoga što pišu.

Elon Musk Istina ili ne? Ekonomix Šala Muska na Twitteru: 'Bankrotirao sam!'

Prije pedofilskih optužbi, Musk je većinu svog vikenda proveo baveći se izvještajima Federal Election Commission koji su pokazali kako je donirao republikanski PAC. Musk donira sredstva i demokratima a na Twitteru je napisao kako donira "prosječan godišnji iznos" i jednoj i drugoj stranci kako bi "održao dijalog". Rekao je kako do nedavno nije vidio čekove koji im odlaze. 

Samo tjedan dana prije objave o "pedofilu" Musk je u jednom intervju  za Bloomberg rekao kako je svjestan svojih navika na Twitteru i kako će ih popraviti. 

"Loše sam pretpostavio i pokušat ću biti bolji u ovome, u pomisli da ako me netko napada na Twitteru i da to znači da je sezona otvorena. I to je moja greška. To ću ispraviti", naglasio je. 

No čini se kako se tog obećanja baš i nije držao. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.