Hillary Clinton ponovno pod istragom FBI-a

Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
Šef FBI-a obavijestio je američki parlament da su pronašli nove informacije koje su možda bitne za prošle istrage
Vidi originalni članak

FBI je u petak objavio da su pronašli nove e-mailove koji se odnose na već ranije zatvorenu istragu u odnos Hillary Clinton prema tajnim informacijama. 

Šef FBI-ja James Comey napisao je pismo američkom parlamentu u kojem ih obavještava da su pronašli nove e-mailove i da se čini da bi mogli biti povezani s prijašnjom istragom. FBI sada poduzima korake kako bi odredili sadrže li ti e-mailovi tajne informacije i imaju li ikakve važnosti za prijašnju istragu.

Dodao je da ne zna koliko dugo će trajati pregledavanje novih e-mailova te ima li u njima išta značajno.

Trumpovi obožavatelji

Republikanski kandidat za predsjednika Donald Trump objeručke je prihvatio te nove informacije i počeo ih koristiti u političkim govorima.

Već danas je održao govor u saveznoj državi New Hampshire i svojim razdraganim pobornicima govorio da ne smiju dopustiti "korumpiranoj" Hillary Clinton da uđe u Bijelu kuću. Nakon što je tjednima govorio da je FBI totalno nesposoban, danas se odlučio na promjenu tona. 

Hillary bez komentara

"Poštujem FBI i činjenicu da su se odlučili ispraviti strašnu grešku koju su počinili", rekao je Trump a prenosi New York Times.

Iz kampanje demokratske kandidatkinje za predsjednicu nisu komentirali napise FBI-ja, ali su zato republikanci sasuli drvlje i kamenje na Clinton.

"Odluka da otvore istragu tek 11 dana prije izbora pokazuje koliko zapravo je ozbiljno to što su pronašli", rekao je šef republikanaca Reince Priebus.

Posjeti Express