Top News
1968 prikaza

Hillary Clinton ponovno pod istragom FBI-a

Hillary Clinton
Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
Šef FBI-a obavijestio je američki parlament da su pronašli nove informacije koje su možda bitne za prošle istrage

FBI je u petak objavio da su pronašli nove e-mailove koji se odnose na već ranije zatvorenu istragu u odnos Hillary Clinton prema tajnim informacijama. 

Šef FBI-ja James Comey napisao je pismo američkom parlamentu u kojem ih obavještava da su pronašli nove e-mailove i da se čini da bi mogli biti povezani s prijašnjom istragom. FBI sada poduzima korake kako bi odredili sadrže li ti e-mailovi tajne informacije i imaju li ikakve važnosti za prijašnju istragu.

Dodao je da ne zna koliko dugo će trajati pregledavanje novih e-mailova te ima li u njima išta značajno.

Trumpovi obožavatelji

Republikanski kandidat za predsjednika Donald Trump objeručke je prihvatio te nove informacije i počeo ih koristiti u političkim govorima.

Već danas je održao govor u saveznoj državi New Hampshire i svojim razdraganim pobornicima govorio da ne smiju dopustiti "korumpiranoj" Hillary Clinton da uđe u Bijelu kuću. Nakon što je tjednima govorio da je FBI totalno nesposoban, danas se odlučio na promjenu tona. 

Hillary bez komentara

"Poštujem FBI i činjenicu da su se odlučili ispraviti strašnu grešku koju su počinili", rekao je Trump a prenosi New York Times.

Iz kampanje demokratske kandidatkinje za predsjednicu nisu komentirali napise FBI-ja, ali su zato republikanci sasuli drvlje i kamenje na Clinton.

"Odluka da otvore istragu tek 11 dana prije izbora pokazuje koliko zapravo je ozbiljno to što su pronašli", rekao je šef republikanaca Reince Priebus.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.