Komšićev otac prijeti - Sutkinju Mazalin čuva policija

Željko Lukunić/PIXSELL
U samo nekoliko dana je Komšićev otac, Ivo, dva puta privođen na obavijesni razgovor
Vidi originalni članak

Nakon dovršene kriminalističke obrade, trojica osumnjičenika prepraćena su pritvorskom nadzorniku zbog prijetnji. Predstoji im ispitivanje u tužiteljstvu te, ako tužiteljstvo predloži istražni zatvor, eventualno dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. 

"Policijski službenici V. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje na štetu 33-godišnjaka. Sumnja se da su 52-godišnjak, 48-godišnjak i 42-godišnjak u utorak, 10. travnja 2018. oko 13.45 sati došli u kafić na području Medveščaka i prijetili oštećenom 33-godišnjaku zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa između trećih osoba", priopćila je PU zagrebačka, a donosi 24sata.

Jedan od privedene trojice je Ivo Komšić (48), otac Davida Komšića koji je u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva Kristine Krupljan (18). Uhićen je i Davidov kum Vjekoslav te još jedan muškarac.

trikovima do slobode Zašto se tata Komšić sad sjetio sina proglasiti ludim

Podsjetimo, isto popodne Ivo Komšić je već bio u policiji na obavijesnom razgovoru, ali iz posve drugih razloga. Naime, Komšić je uočen kako obilazi parkiralište na kojemu parkiraju suci Županijskog suda. U prolazu je zagledao registracijske oznake automobila, pa i vozila sličnog onom kojim se koristi sutkinja Sanja Mazalin, koja je osudila njegovog sina.

Njegovo ponašanje bilo je sumnjivo pa su djelatnici suda o svemu obavijestili policiju. Nakon toga je policija brzo reagirala. Do suda su došli iz obližnje Prve policijske postaje, vidjeli o čemu je riječ, pa su njihove kolege Ivu Komšića privele na obavijesni razgovor u policijsku postaju.

Tijekom ispitivanja u policiji, neslužbeno doznajemo, policijski istražitelji nisu utvrdili postojanje elemenata bilo kakvog kaznenog djela, te su ga pustili. No policija je čitav događaj shvatila izuzetno ozbiljno zbog ranijih ispada Ive Komšića i Davidova kuma Vjekoslava Komšića na sudu nakon presude.

IZRAZITO OKRUTNO Ubojice koji su potresli Hrvatsku: "To su izobličene osobe"

Radi predostrožnosti i opreza policija je sutkinji Sanji Mazalin, koja je u ponedjeljak osudila Davida Komšića, u utorak  dala policijsku zaštitu.

Koliko su Komšići opasni najbolje govori situacija na Peščenici. 

Dan nakon što je sutkinja Mazalin na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno odrapila 30 godina zatvora 20-godišnjem Davidu Komšiću za teško ubojstvo 19-godišnje djevojke od prošle godine, zagrebačka četvrt Ferenščica i dalje je opterećena tim zločinom. 

"To je toliko tragično i strašno što se dogodilo da najradije ne bih o tome više pričala", kazala nam je postarija stanovnica četvrti. Ona je nemalo zabrinuta stvarima koje se događaju u njenom susjedstvu. Niz drugih stanovnika četvrti bio je još i manje razgovorljiv. Primjerice gospodin u ozbiljnim godinama koji je, čuvši pitanje, prvo duboko uzdahnuo, a onda rekao: "Najradije ne bih ništa komentirao. Hvala vam." Neraspoloženih za razgovor o toj temi, iako smo im jamčili punu anonimnost, bilo je mnoštvo.

Posjeti Express