O krizi vlade Kolinda u obraćanju javnosti nije rekla ni "a"

Igor Kralj/PIXSELL
U svom obraćanju javnosti na Pantovčaku Kolinda se dokatnula samo suradnje hrvatskih i kazahstanksi tvrtki, a pitanja novinara je zabranila
Vidi originalni članak

Kriza vlade tema je koju se ne može zaobići posljednjih dana, no očito ne i za predsjednicu države Kolindu Grabar Kitarović. Iako su svi očekivali da će u se u svom obraćanju dotaknuti nestabilne političke situacije u Hrvatskoj, jedino o čemu je Kolinda govorila su ugovori i sporazumi o suradnji između hrvatskih i kazahstanskih tvrtki.

- Poštovani gospodine veleposlaniče, dame i gospodo, dobar dan svima. Posebnu dobrodošlicu želim predstavnicima hrvatskog i kazahstanog gospodarstva koji će danas potpisati ugovor o suradnji. Iako je nažalost posjet kazahstanskog predsjednika morao biti odgođen,  drago mi je da je  31. svibnja održan gospodarski forum. Danas je iznimno bitan dan za hrvatsko kazahstanske odnose, ali i hrvatsko gospodarstvo. Potpisali smo dva ugovora vrijedna 80 milijuna eura i sedam sporazuma o suradnji vrijednih 180 milijuna eura. Još je nekoliko ugovora u postupku - rekla je predsjednica.

Kriza se nastavlja

Jučer je premijer Tomislav Orešković zbog navodnih neodogodivih obaveza otkazao sjednicu vlade za što nisu znali ni ministri do pola sata prije zakazanog početka, a kako javlja N1 na kavi Bože Petrova i premijera, Mostov čelnik je predložio rješenje krite vlasti tako da on, Karamarko i Orešković napuste vladu, što je Karamarko odbio.
Petrov i Karamarsko kao dva potpredsjednika vlade ne razgovaraju nakon poziva Petrova da Karamarko preuzme moralnu odgovornost te da ostavku na svoje mjesto zbog afere Konzultantica.

 

Posjeti Express