Putin blokirao Vučićev broj?! 'Nisam se čuo s njim dvije godine, ništa mi ne govori'

Pixsell/Reuters, Zvonimir Barišin/Pixsell
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prodaje oružje Ukrajini, nalazi se s Olafom Scholzom radi nalazišta litija u Srbiji i kupuje Rafale od Emmanuela Macrona. Nije nikakvo čudo da ga je Vladimir Putin 'blokirao'
Vidi originalni članak

Potpuno iznenađujuće, Aleksandar Vučić požalio se srbijanskim medijima kako komunikacija s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom ne da nije dobra, nego uopće ne postoji. 

U emisiji Hit Tweet na TV Pinku pitali su ga što kaže Vladimir Putin, ovako je odgovorio: 

- Ništa mi ne govori, nisam se čuo s njim dvije i pol godine - rekao je, a onda se zapetljao:

- Kad god sam htio razgovarati, a sutra da poželim razgovarati, Putin bi razgovarao. Isto tako i da on poželi. Čini mi se da on vodi računa o poziciji Srbije. Mislim da predsjednik Putin ne želi tražiti takvu vrstu razgovora, iako je smiješno da bi on kao predsjednik moćne Rusije tražio razgovor s nekim poput mene, ali čak bi i to tražio da ne misli da bi time mogao mene ugroziti  i da ne bi razumio pod kakvim bismo pritiskom bili...

SCHOLZ U BEOGRADU Nijemac kod Vučića: Došao je zbog litija za auto-baterije, Srbija leži na milijardama eura

No bivša srpska veleposlanica u Srbiji ne misli da su odnosi takvi kakvima ih predstavlja Vučić.

- Sudeći po tome koliko se Vučić često susreće s visokim zapadnim dužnosnicima, uključujući francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, njemačkog kancelara Olafa Scholza, talijansku premijerku Giorgiu Meloni... Također ne treba zaboraviti da je Vučić često u kontaktu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, pa je od javne tajne činjenica da izvozimo oružje u Ukrajinu postala javno priznanje. Zbog svega toga mislim da nema razloga da ruski predsjednik želi razgovarati s Vučićem, iako mislim da bi naš predsjednik rado razgovarao”, rekla je Jelica Kurjak za Novu.rs.

Nedavno je Putin poslao zamjenika ministra vanjskim poslova Vladimira Gruška u Beograd i taj posjet nije baš prošao najsretnije. Razlog je bilo srpsko oružje u Ukrajini i Vučićevo objašnjenje je bilo da oni, kad prodaju oružje trgovcima, ne mogu znati gdje će ono završiti. Rusi nisu bili zadovoljni odgovorom. 

Posjeti Express