Top News
1861 prikaza

Putin blokirao Vučićev broj?! 'Nisam se čuo s njim dvije godine, ništa mi ne govori'

Pixsell/Reuters, Zvonimir Barišin/Pixsell
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić prodaje oružje Ukrajini, nalazi se s Olafom Scholzom radi nalazišta litija u Srbiji i kupuje Rafale od Emmanuela Macrona. Nije nikakvo čudo da ga je Vladimir Putin 'blokirao'

Potpuno iznenađujuće, Aleksandar Vučić požalio se srbijanskim medijima kako komunikacija s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom ne da nije dobra, nego uopće ne postoji. 

U emisiji Hit Tweet na TV Pinku pitali su ga što kaže Vladimir Putin, ovako je odgovorio: 

- Ništa mi ne govori, nisam se čuo s njim dvije i pol godine - rekao je, a onda se zapetljao:

- Kad god sam htio razgovarati, a sutra da poželim razgovarati, Putin bi razgovarao. Isto tako i da on poželi. Čini mi se da on vodi računa o poziciji Srbije. Mislim da predsjednik Putin ne želi tražiti takvu vrstu razgovora, iako je smiješno da bi on kao predsjednik moćne Rusije tražio razgovor s nekim poput mene, ali čak bi i to tražio da ne misli da bi time mogao mene ugroziti  i da ne bi razumio pod kakvim bismo pritiskom bili...

SCHOLZ U BEOGRADU Top News Nijemac kod Vučića: Došao je zbog litija za auto-baterije, Srbija leži na milijardama eura

No bivša srpska veleposlanica u Srbiji ne misli da su odnosi takvi kakvima ih predstavlja Vučić.

- Sudeći po tome koliko se Vučić često susreće s visokim zapadnim dužnosnicima, uključujući francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, njemačkog kancelara Olafa Scholza, talijansku premijerku Giorgiu Meloni... Također ne treba zaboraviti da je Vučić često u kontaktu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, pa je od javne tajne činjenica da izvozimo oružje u Ukrajinu postala javno priznanje. Zbog svega toga mislim da nema razloga da ruski predsjednik želi razgovarati s Vučićem, iako mislim da bi naš predsjednik rado razgovarao”, rekla je Jelica Kurjak za Novu.rs.

Nedavno je Putin poslao zamjenika ministra vanjskim poslova Vladimira Gruška u Beograd i taj posjet nije baš prošao najsretnije. Razlog je bilo srpsko oružje u Ukrajini i Vučićevo objašnjenje je bilo da oni, kad prodaju oružje trgovcima, ne mogu znati gdje će ono završiti. Rusi nisu bili zadovoljni odgovorom. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.