Turudić osjeća moć i stišće obruč, traži krivca za debakl slučaja Agrokor

Luka Stanzl/PIXSELL
Kao prilog tezi da se u DORH-u “nešto kuha”, mnogi tumače sastanak Ivana Turudića i Tamare Laptoš, šefice Ljubičić iz EPPO-a, kao i neslužbenu informaciju da je Dinko Cvitan na bolovanju
Vidi originalni članak

Hoće li glavni državni odvjetnik Ivan Turudić istražiti odgovorne za debakl tužiteljstva u slučaju Agrokor, prije svega zagrebačke županijske tužiteljice koja je vodila taj slučaj Sani Ljubičić, danas delegirane tužiteljice EPPO-a, te njezina tadašnjeg šefa Dinka Cvitana, pitanje je koje se sve glasnije postavlja u javnosti, piše Helena Tkalčević u novom Expressu.  

Kao prilog tezi da se u DORH-u “nešto kuha”, mnogi tumače nedavni sastanak Ivana Turudića i Tamare Laptoš, šefice Ljubičić iz EPPO-a, kao i neslužbenu informaciju koju je objavio Nacional da je Cvitan posljednjih tjedana na bolovanju.

O Ljubičić smo već pisali nakon što je sud vještačenje u slučaju Agrokor, najskuplje u hrvatskoj povijesti, koje je plaćeno 1,1 milijun eura, proglasio nezakonitim i izdvojio iz spisa. Fijasko je to sedmogodišnje istrage i optužnice podignute protiv bivšeg vlasnika najvećeg hrvatskog koncerna Ivice Todorića i njegovih 14 suoptuženika, koje zagrebački ŽDO tereti da su od 2006. do 2017. oštetili Agrokor za 1,2 milijarde kuna.

LJETA TODORIĆEVIH Nekoć blagajnica, sad Gazda Todorić hoće ići na more: Nije bio 5 godina! Ali bez jahte i Smokvice

Sporni ugovor s KPMG Poljska za financijsko-knjigovodstveno vještačenje potpisala je upravo Sani Ljubičić. Budući da je delegirana u drugo tijelo, Turudić teško može tražiti njezinu stegovnu odgovornost. No ne bi bilo prvi put da se protiv jedne bivše zagrebačke županijske tužiteljice pokrene kazneni postupak. Štoviše, ta je sudbina snašla njezinu prethodnicu na toj poziciji, Željku Pokupec, koju je nakon odlaska zamijenila upravo Ljubičić.

U međuvremenu, Turudić je odmah nakon preuzimanja funkcije svima u DORH-u zabranio davanje izjava pa je na mjesto šesterostrukoga ubojstva u Daruvaru otišao osobno i komunicirao s medijima. Ne osobito uspješno. 

Više o Turudićevu stezanju obruča oko tužiteljice pročitajte OVDJE.

Posjeti Express