Top News
35449 prikaza

Nekoć blagajnica, sad Gazda Todorić hoće ići na more: Nije bio 5 godina! Ali bez jahte i Smokvice

1/14
Screenshot
Todorićeva jahta Jana se prodavala za 1,4 milijuna eura i bila je na vezu u Zadru. Samo vez za takav brod na godinu stoji 24.000 eura. Oni koji se vole narugati tuđoj nesreći rekli bi da zapravo stoji - 23.999 eura.

Za Ivu Todorić se zna, ona ljeta najčešće provodi na Vortex druženjima koja organizira motivacijska govornica Ana Bučević. Cijena? Tjedan dana u vodičkome hotelu ovog ljeta stoji 1500 eura i još 2850 eura za osam dana krstarenja jahtom dalmatinskim otocima.

No kako ljeta provodi ostatak obitelji? Gdje se kupa Ivica Todorić? Ima on, doduše, lijep bazenčić u Kulmerovim dvorima iz kojeg puca pogled na Šestine i saune, ali more je nešto drugo. Može li si Gazda, s obzirom na situaciju, uopće priuštiti ljetovanje? 

 | Author:

Sjećate se filma Blagajnica želi ići na more? Ono kad blagajnica u dućanu mašta o tome kako će otići na more, jer joj kćer boluje od bronhitisa, ali ne može si to priuštiti jer je plaća mala, a samohrana je majka. Kako se samo vremena mijenjaju. Naime, Ivica Todorić pet i pol godina nije smio napuštati mjesto prebivališta odnosno Zagreb, što će reći da pet i pol godina nije bio na moru!

Pet i pol godina nije smio ni do Opatije, Krka...

- Meni nikako ne odobravaju kretanje osim u Zagrebu. Meni je ograničeno kretanje izvan Zagreba - požalio se krajem ožujka Todorić, objašnjavajući zašto odustaje od izlaska na izbore.

No Županijski sud u Zagrebu u lipnju je ipak ukinuo odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta pa Todorić ovoga ljeta napokon, nakon dugih pet i pol godina, može na more. Doduše, bit će to u neusporedivo skromnijim uvjetima od onih na koje je navikao veći dio svog života. 

 | Author:

U Gazdinim zlatnim danima imao je privatan otok Smokvica Vela u rogozničkom arhipelagu za sebe i Agrokorovu jahtu Jana na raspolaganju, koju su mu poslije zaplijenili. Tjedno bi ljeti navodno trošili i po 400.000 kuna. 

GAZDINA IGRA Top News U luksuzu dvorca Kulmer samuje i sniva odmazdu

Ivica Todorić je otok Smokvicu kod Rogoznice dobio tako što je 2006. godine kupio tvrtku Grafoplast, koja je bila u vlasništvu Ante Lušića. Tvrtka kao takva nije bila toliko napeta Todoriću, već otok Smokvica kod Rogoznice, koju je Grafoplast, odnosno Lušić, dobio na korištenje od MORH-a. Todorić je naime godinama želio Smokvicu, ali je nikako nije mogao dobiti, pa je kupio tvrtku kako bi dobio otok, pisao je Express. Bez svega je ostao nakon što je izbila afera s Agrokorom, sve su mu uzeli. 

Ljetovanje s Rolexom od 20.000 eura na ruci

Na snimkama što su ih ekskluzivno objavili Express i 24sata 2017. vidjeli su se detalji luksuznog odmora obitelji na jahti, gliserima, ali i dok uživaju u vožnji helikopterom sa svojim prijateljima i kumovima. Raskošni objedi, bahate izjave poput one da je Agrokor zapravo Hrvatska, divljanje po jadranskoj obali na gliserima, razuzdane zabave...

Snimka ljetovanja pokazuje navike jako bogatih ljudi. I obitelji koja je, barem tih godina, bila jako povezana. Djeca ljetuju s roditeljima, a oni im čuvaju unuke. Obiteljska idila djeda Ivice sa zlatnim Rolexom od 20.000 eura na ruci...

 | Author:

Na tri jahte u ljeto 2006., pisao je Express, Ante Todorić, njegovi prijatelji i kumovi plovili su Jadranom. Snimke otkrivaju raskoš kojim su bili okruženi. Ni cijena baš nije mala: samo za gorivo za tri broda potrošili su, kažu upućeni, najmanje 200.000 ondašnjih kuna.

Skupe jahte, vidi se na snimkama, propinju se na jadranskim valovima. Veseli Todorići i njihovi kumovi i prijatelji dobro se zabavljaju. Jede se i pije. Dio snimke pokazuje i let korporacijskim helikopterom. Do otoka Smokvica koji je dugo godina bio u vlasništvu Ivice Todorića.

Jahtom do Smokvice pa helikopterom do Medveje

Sa Smokvice helikopter leti preko Jadrana do Opatije. Do druge obiteljske vile, one u Medveji. Todorići su se znali dobro zabaviti na svojim jadranskim krstarenjima. I sve to snimiti. U jednoj od uvala mlađi Todorić i njegov prijatelj uskočili su u brze gumenjake i show je počeo. Krenuli su, onako junački, ludovati po uvali, gdje je bilo i drugih jahti. No stvari znaju izmaknuti kontroli, pa je Todorić udario u drugi gumenjak i umalo “pomeo” prijatelja, pisao je Express. 

 | Author:

Na snimkama se vide i egzotične destinacije obiteljskih putovanja: provode u SAD-u i Disneylandu te krstarenja po Karibima. I to u vrijeme kada je već bilo jasno da Agrokoru nema spasa obitelj je otišla tražiti utjehu u toplije krajeve.  

Villa Castello u Medveji prodana je za 8,1 milijuna eura slovačkom investitoru odmah 2017. čim su otkriveni problemi s Agrokorom. Jahta Jana na kojoj je ljeta provodio Ivica Todorić s obitelji oduzeta im je odmah nakon kraha, kad se ispostavilo da je sve plaćao koncern Agrokor, kao i helikopter registarskih oznaka  9A-HTI. Jana se prodavala za 1,4 milijuna eura i bila je na vezu u Zadru. Samo vez za takav brod na godinu stoji 24.000 eura. Oni koji se vole narugati tuđoj nesreći rekli bi da zapravo stoji - 23.999 eura.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvanB 17:24 23.Srpanj 2024.

    A kamo onda da idem ja niti sam imao nešto na moru niti imam?