Ekonomix
466 prikaza

Badel odustaje od proizvodnje Pepsija i sokova

Badel 1862 najveći je i najstariji proizvođač alkoholnih i bezalkoholnih pića te vina u RH
Željko Lukunić (PIXSELL)
Uz proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, Badel 1862 proizvodi i bezalkoholnih pića, među kojima i Naru i pića pod brendom Voćko, te ima licencu na PepsiCo asortiman

Tvrtka Badel 1862 objavila je u ponedjeljak kako izlazi iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića te sa zadnjim danom ove godine zatvara pogon na lokaciji Borongajska cesta u Zagrebu.

'Obavještavamo investicijsku javnost kako je društvo donijelo odluku o izlasku iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića te zatvaranju pogona na lokaciji u Zagrebu, Borongajska cesta 104, s danom 31. prosinca 2015. godine', navodi se u priopćenju Badela 1862 objavljenom putem Zagrebačke burze.

Iz Badela 1862 ističu kako je odluka donesena sukladno usvojenom Programu restrukturiranja te predstavlja preduvjet uspješnog okončanja postupka predstečajne nagodbe i osiguranja dugoročne opstojnosti tvrtke.

'Temeljem utvrđenog dugoročnog strateškog opredjeljenja, društvo se odredilo fokusirati na core business koji predstavlja proizvodnja i distribucija jakih alkoholnih pića i vina, čime želi ojačati svoju tržišnu poziciju regionalnog lidera i najvećeg hrvatskog izvoznika u kategorijama jakih alkoholnih pića i crvenih vina', zaključuje se u objavi.

Uz proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, Badel 1862 proizvodi i bezalkoholnih pića, među kojima i Naru i pića pod brendom Voćko, te ima licencu na PepsiCo asortiman.

Prošlu je godinu Badel grupa završila s neto gubitkom u iznosu od 34,7 milijuna kuna, što je bio znatno bolji rezultat u odnosu na 2013. kada je gubitak iznosio 86,2 milijuna kuna.

Podaci iz financijskih izvješća za ovu godinu pokazuju znatno bolji rezultat nego u istom razdoblju lani pa je tako za prvih devet mjeseci ove godine neto dobit grupe iznosila 20,9 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme prošle godine tvrtka poslovala s gubitkom u iznosu od 20,3 milijuna kuna.

Ukupni prihodi grupe u prvih su devet mjeseci ove godine iznosili 272,4 milijuna kuna, što je 7,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok su istodobno ukupni rashodi pali za 7,8 posto, na 256,5 milijuna kuna.

‘U nastojanju ostvarenja osnovnih preduvjeta za izlazak iz predstečajne nagodbe, Uprava društva, zajedno s menadžmentom, poduzima sve neophodne radnje za pronalazak adekvatnog izvora dokapitalizacije, kontinuirano provodeći mjere usvojene planom operativnog i financijskog restrukturiranja’, navela je Uprava Badela 1862 u objašnjenju financijskog izvješća za prvih devet mjeseci ove godine, piše Poslovni dnevnik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.