Kultura
2808 prikaza

Crkva je na rubu: Negiranje Jasenovca, zlostavljanje djece

Komentari 6 Prikaži odgovore
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
 • vjaceslav 09:21 02.Travanj 2019.

  dvije stvari - nikada nisam pročitao ništa od ovoga najizvođenijeg pisca i nigdje nisam pročitao da katolička crkva zastupa teoriju "ravne zemlje"! dakle, ili laže ili je totalno neinformiran. crkva nije astronomsko društvo, niti je biblija astronomski priručnik, niti je ... prikaži još!je isus bio astronom. ali katolička crkva je dala biskupa nicole oresmea, kardinala nikolu kuzanskog, kanonika nikolu kopernika i isusovce ruđera boškovića i georges lemaitrea, oca "big bang" teorije.

  • vjaceslav 09:25 02.Travanj 2019.

   1481. Papa Sixto IV. svojom bulom „Aeterni regis“ dodjeljuje Španjolcima (kao interesnu sferu) sjeverni dio zemaljske kugle, a Portugalcima južni. Linija razgraničenja išla je usporednicom (paralelom) ispod Kanarskih otoka. Iz navedenog je jasno „urbi et orbi“ da su pape, a ... prikaži još!a time i KC znali da Zemlja nije ploča, već kugla, kao što i piše u 2. točki I. knjige Ptolomejeva Almagesta koji je Crkva, uz aristotelizam, usvojila kao pogled na svijet.

  • vjaceslav 09:28 02.Travanj 2019.

   1493. papa Aleksandar VI., bulom „Inter caetera“, vrši novu podjelu svijeta - na zapadnu polutku koju dodjeljuje Španjolcima i istočnu koja pripada Portugalcima. Podnevnik (meridijan) koji je dijelio ove interesne sfere išao je brazilskom izbočinom. Ova podjela bila je potrebna ... prikaži još!bna jer je Kolumbo pri kraju svoga prvog putovanja zaplovio južnije od linije razgraničenja pa je umjesto današnje Floride otkrio Bahamske otoke koji su se nalazili u južnoj, portugalskoj sferi.

  • vjaceslav 09:31 02.Travanj 2019.

   Prije 1514. godine prednacrt Kopernikova djela „O kretanju nebeskih sfera“ pod nazivom „Nicolai Copernici de hypothesibus motuum coelestium“, znan i kao „Commentariolus“, kruži među njegovim prijateljima i astronomima. Vidimo da Kopernik svoj budući esej naziva hipotezom, kako će ga nazvati ... prikaži još! i protestantski teolog Andreas Osiander.

 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.