Ekonomix
1910 prikaza

Turizmom se nijedna država nije obogatila, pa neće ni Hrvatska

Komentari 9 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 10:45 09.Veljača 2018.

    hoće itekako sav novac od turizma ide drzavi a ne nama iznajmljivačima . tome treba reći stop

  • Avatar Bobo Petric
    boro 13:56 09.Veljača 2018.

    Ma nije bitno kome ide, nego što je dobit mala. Možete imati milijune turista, a da stvorite gubitke. Veliki su trškovi oko turizma, a roba koju nudimo je uglavnom stranog podrijetla. Nije naša. Znači dobit uzimaju stranci. Država uzima poreze, ... prikaži još! a ostali se snalaze. Puno buke oko ničega, na žalost.

  • Pes 18:05 09.Veljača 2018.

    Da, iznajmljivačima, a ostali, skupoća u vrijeme turizma, tko će ljudima vratiti potrošeno? Ili da u Zagrebu počnemo naplaćivati Studije, da nam vratite uloženo? Isto i sa boravišnom taksom? Pola Dalmacije je i po 8 mjeseci u Zagrebu? Studenti i ... prikaži još! više? Vrlo olako gledate pitanje turizma? Zagreb ima zaradu od turizma godišnje kao 10 naj gradova na Jadranu!

    • Anonimus2017 01:03 10.Veljača 2018.

      Zar ti misliš da je studij bilo gdje besplatan. Sveučilišta se financiraju novcem poreznih obveznika iz cijele RH. Zaista pišeš gluposti. Što te to grad Zg. ili bilo koji grad sa Sveučilištem uložio u studije/Sveučilišta da bi im netko nešto ... prikaži još! vračao? Što si ti uložio pa da ti je netko dužan nešto vratiti?

    • Pes 09:59 10.Veljača 2018.

      Uložio sam 44 godine rada i plaćanja da ne moramo na tovarima na more?! A to što prijavljuje te svakog desetog turisti, nikome ništa?

    • Anonimus2017 00:50 11.Veljača 2018.

      Uopće se ne bavim turizmom niti živim u priobalju, no nevažno jer umjesto da lupetam gluposti proučim ono o čemu pišem. Kakvo prijavljivanje svakog 10 gosta, to je neisplativo jer je boravišna pristojba premala da bi se riskirala ogromna kazna ... prikaži još! a i plaća ju uglavnom gost.

    • Anonimus2017 00:52 11.Veljača 2018.

      A što se tiće poreza i davanja turističkoj zajednici itd. to se radi na početko godine kada i neznaš hoćeš li što iznajmiti. Na kraj godine porezna radi korekcije. A sam najam ide 90% preko agencija zato ne laprdaj

    • Anonimus2017 00:54 11.Veljača 2018.

      Zar misliš da ljudi u priobalju žive cijelu godinu od 40-50dana turizma i da ne rade 40-50godina negdje i sve plaćaju državi kao i ti.

    • Pes 19:51 11.Veljača 2018.

      Zašto plaćamo porez "unaprijed"? Proizvodnja ne može tako preživjeti jer ako PDV platiš recimo, za materijal, konce, mašine, radnike šest mjeseci unaprijed a nisi još recimo prodao jedan badekostim, kupaće gaće? Tko ima novac za toliku investiciju unaprijed?! Kaže se ... prikaži još! da se radi na proizvodnji, jer bi tada bila promjena poreza za proizvodnju i veletrgovine?! Znači po plaćenoj realizaciji?! A dali javni sektor plaća mirovinski i zdravstveni iz proračuna, a sve se vrati nazad u Proračun!?

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.