Kultura
366 prikaza

Elektro spektakl – Prodigy spremaju najveći koncert u povijesti Zadra

Prodigy
1/4
Press Association/PIXSELL
Šesnaest šlepera dovozi u Zadar 140 tona opreme, stage je 288 kvadrata veličine kojeg diže više od 60 ljudi

Od utorka 28. lipnja parkiralište pored zadarske dvorane Jazine priprema se za nastup grupe Prodigy. Prva dva šlepera stigla su na Đil u utorak poslijepodne i započelo je postavljanje najveće pozornice i najmoćnije produkcije ikad postavljene u Zadru. 

Šesnaest šlepera dovozi u Zadar 140 tona opreme sakupljene u nekoliko zemalja, koju će više od 60 ljudi u 4 dana ili oko 90 sati pripremiti za koncert. 

Pozornica veličine 288 kvadrata veća je za otprilike 30 kvadrata i viša za metar od one pripremljene za Manu Chaa prošlog ljeta. 

Za njezinu izgradnju potrošeno je više od pola kilometra aluminijskih konstrukcija, a krov joj se sidri s utezima teškim 20 tona. 

Kompletna produkcija troši impresivnih 750 kW struje koja pali više od 300 rasvjetnih tijela, dok na sam razglas odlazi čak 110 kW.

Sam bend objavio je upozorenja koja se tiču glasnoće i upotrebe stroboskopa. Koncert je izuzetno glasan i publici koja bi mogla imati problema preporuča se upotreba čepova za uši, a dok izražena upotreba stroboskopa tijekom cijelog nastupa može kod nekih osoba izazvati epileptične napade.

Sve navedeno u prijevodu znači da Prodigy u Zadar donose svoje najbolje, najglasnije i najintenzivnije izdanje, na samostalnom koncertu kakav će ove sezone imati priliku vidjeti publika još samo dva grada. 

Prodigy naime najčešće nastupaju u sklopu festivala ili s još nekim, tako da je prilika vidjeti Prodigy na samostalnom koncertu jedna od rijetkih privilegija za ljubitelje elektro spektakla.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.