Kultura
7730 prikaza

Fanovi Harry Pottera napali autoricu: "Ovo je prevara"

Scena iz filma 'Harry Potter i odaja tajni'
Warner Bros
Čitatelji su požurili kupiti najnoviju knjigu Harry Potter i ukleto dijete i doživjeli veliko razočaranje

Fanatični obožavatelji ili popularnog naziva Potterheads bijesni su na J. K. Rowling, književnicu koja je stvorila Harry Pottera. Ne mogu se pomiriti sa činjenicom da je priča o njihovom omiljenom junaku završena stoga nisu slušali njezino upozorenje o najnovijem izdanju Harry Potter i ukleto dijete. Naime, to je samo scenarij za kazališnu dramu, a ne novi roman. 

Rowling je svoje najnovije djelo napisala u suradnji sa dramskim piscem Jackom Thornom i to je jasno naznačeno na koricama knjige. Kako ne bi zbunili fanove istaknuli su da je to nova Thorneova drama koju je napisao uz pomoć Rowling i Johna Tiffanyja. 

Slavna književnica je predvidjela da će ime Harry Pottera u naslovu nove knjige izazvati histeriju pa je upozorila na društvenim mrežama o čemu je zapravo riječ. No, bilo im je draže vjerovati da je izdala osmi roman u Potterovoj franšizi. 

Stoga su Amazon preplavili njihovi bijesni komentari na scenarij:

  • “Bila sam uzbuđena zbog svake nove knjige o Harry Potteru i odrasla sam uz njega. No, kada sam došla doma i otvorila ovu knjigu, moje oduševljenje se pretvorilo u razočaranje. Znala sam da se temelji na drami, ali nisam bila svjesna da je to fotokopija scenarija. Da mogu, vratila bih knjigu.“
  • “Jako sam razočarana jer nisam bolje istražila. Umjesto knjige dobila sam scenarij.“
  • “Ne mogu čitati ovo. Nadam se da mogu pronaći verziju koja nije scenarij.“
  • “Ovo je najgore potrošeni novac ikada. Odustao sam nakon 10 minuta čitanja.“
  • “UPOZORENJE: Ovu knjigu nije napisala J. K. Rowling. Nemojte ju kupovati.“
  • “Tko je napisao ovu knjigu? Mislim scenarij. Dajte. Ovo je smiješno. Rowling, duguješ svojim fanovima knjigu! Želim da se ovo preimenuje u Harry Potter i velika prevara.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.