Kultura
369 prikaza

Smrt legende: 5 neobičnih priča o misterioznom Princeu

Prince
Reuters/Pixsell
Popularni glazbenik pronađen je mrtav na svom imanju u Minessoti u 58. godini života

Svijet je jučer šokirala vijest o preranoj smrti glazbene legende čiji su hitovi desetljećima oduševljavali. Prince je umro u 58. godini života na svom imanju u Minessoti, nekoliko dana nakon što je bio hospitaliziran jer mu je pozlilo. Mnogi slavni odali su počast velikom glazbeniku koji je svojim djelima zadužio svijet i čije će bezvremene pjesme slušati i buduće generacije. 

Prince je rođen 1958. godine u Minnesoti, no iako je rano postao slavan, o njegovom se životu ne zna puno. Njegovao je imidž misteriozne zvijezde, koji su fanovi poštivali. Rijetko je davao intervjue, što je ostavilo velik prostor za razne glasine, a čak je i sam Prince priznao da je u mnogim prilikama zadirkivao novinare krivim ili nepotpunim informacijama jer je htio da se fokusiraju na glazbu. Ekscentrične promjene imena, neobični nastupi i jedinstven izgled pridonijeli su mitovima o ovom glazbeniku. No, možda najviše iznenađuje što su neke od najpretjeranijih priča zapravo istinite.

1. Nije spavao - istina

Prince | Author: Reuters/Pixsell Reuters/Pixsell

Prince je bio opsjednut glazbom i neprestano je radio. Izdao je čak 39 albuma, ne uključujući kompilacije. Bio je toliko predan radu da je ponekad ostajao budan danima kako bi se u potpunosti posvetio glazbi. U intervjuu 1985. godine rekao je kako ne zna osobu koja može izdržati bez spavanja koliko i on te da je glazba ono što ga drži budnim.

2. Bio je pripadnik Jehovinih svjedoka - istina

Prince | Author: Reuters/Pixsell Reuters/Pixsell

Larry Graham, Princeov prijatelj i mentor, upoznao ga je s Jehovinim svjedocima 2001. godine. Prince je odlazio na sastanke Jehovinih svjedoka i, kao i ostali pripadnici, odlazio je od vrata do vrata i propovijedao.

3. Nije vjerovao u vrijeme - istina

Prince | Author: Reuters/Pixsell Reuters/Pixsell

Možda zvuči kao mit, no Prince je u više navrata objasnio teoriju da je vrijeme zapravo trik. U intervjuu za nizozemsku televiziju 1999. godine rekao je da je počeo istraživati tu ideju još 1984. godine. Objasnio je da su ljudi definirali vrijeme, no kako on nije obilježavao rođendane niti pratio datume, vjerovao je da on ima jedinstven doživljaj vremena.

4. Operirao je kuk - nejasno

Uz visoke pete i šarenu odjeću, štapovi za hodanje bili su dio Princeovog imidža od početka 90-ih godina prošlog stoljeća. No, 2005. godine počele su se javljati glasine da je to zbog problema s kukom. šuškalo se da zvijezda planira operaciju, no nakon što se pridružio Jehovinim svjedocima odbio je ići na zamjenu kuka jer mu vjera nije dozvoljavala transfuziju. Drugi su opovrgavali ove glasine, ali kako Prince nije dao službenu izjavu, ovaj mit ostaje nejasan.

5. Interijer njegove kuće bio je ljubičast - vjerojatno istina

Ljubičasta boja Princeov je zaštitni znak. Nakon njegove smrti, Niagarini slapovi osvanuli su u ljubičastoj boji kako bi odali počast glazbeniku. 

Prince je navodno i interijer svog doma dao obojati u ljubičasto. Ova priča pojavila se 2006. godine kada je Carlos Boozer, koji mu je iznajmio kuću u Los Angelesu, tužio Princea jer je "zidove kuće ukrasio ljubičastim prugama i simbolima ljubavi". No, tužba je odbačena.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.